Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα οι 13 συλληφθέντες, 12 Ελληνες και ένας αλλοδαπός, ανάμεσά τους 6 ανήλικοι (ο ένας ήταν 13 ετών), από τα επεισόδια που έγιναν μετά την ολοκλήρωση της πορείας αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού, έκρηξης, επικίνδυνων σωματικών βλαβών, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, εξύβρισης, παραβάσεων σχετικών με εκρηκτικές ύλες και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Οι δρόμοι γύρω από τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, γύρω στις 8 το βράδυ, με τους κουκουλοφόρους να πετούν μολότοφ, φωτοβολίδες και καδρόνια και τους αστυνομικούς να «απαντούν» με ρίψεις δακρυγόνων και χημικών.

Οι οδομαχίες συνεχίστηκαν, με μικρότερη ένταση, έως αργά το βράδυ της Κυριακής σε δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων.