Την καλή συνεργασία μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών για την ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων, επισήμανε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί.

«Προχωράμε καλά με την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών και ελπίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με θετικό τρόπο προς την ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου μεταρρυθμίσεων», δήλωσε κατά την είσοδό του στη συνεδρίαση του Eurogroup, σχολιάζοντας ότι παρότι δεν υπάρχει εξαρχής συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, υπάρχει πνεύμα συνεργασίας.

Όσον αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2016 από τη Βουλή, το Σάββατο, σχολίασε πως ψηφίστηκε στη βάση «περισσότερο ευνοϊκών ή λιγότερο δυσμενών υποθέσεων» κάτι που αποτελεί «καλή εξέλιξη».

Προσέθεσε, δε, πως χρειάζεται να συνεχιστεί η «δουλειά» για «να επιτευχθεί η συμφωνία για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων που είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης».

Εξάλλου, ο κ. Μοσκοβισί, ανακοίνωσε μέσω Twitter πως είχε «εποικοδομητικές συνομιλίες» με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο πάνω σε ζητήματα που άπτονται της μεταρρύθμισης του «συνταξιοδοτικού» και της «αγοράς εργασίας».

Ο Γ. Κατρούγκαλος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Απασχόλησης της ΕΕ.

Τέλος, σημειώνεται πως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο κ. Τσακαλώτος είχε σήμερα κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

«Έχει χαθεί πολύς χρόνος, όμως τώρα το πρόγραμμα είναι στη σωστή τροχιά», δήλωσε ο Ντεϊσελμπλούμ

«Έχει χαθεί πολύς χρόνος με την Ελλάδα, όμως τώρα το πρόγραμμα είναι στη σωστή τροχιά». Αυτό δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup, o πρόεδρος της ευρωομάδας, Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις επιδόσεις της ευρωζώνης εντός του 2015, ο Γ. Ντεϊσελμπλούμ απάντησε ότι υπήρξαν θετικές και αρνητικές στιγμές.

Στις θετικές ανέφερε την ισχυροποίηση της οικονομικής ανάκαμψης σχεδόν σε όλες τις χώρες, «εκτός από μία», ενώ στις αρνητικές ανέφερε το ότι χάθηκε πολύς χρόνος με την Ελλάδα.

«Από οικονομικής πλευράς έχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι», ανέφερε τέλος ο Γ. Ντεϊσελμπλούμ, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη, αλλά η οικονομία βελτιώνεται.