Τρεις αστυνομικοί ο ένας σε βασικό ρόλο και οι άλλοι δύο ως περιφερειακά μέλη εμπλέκονται σε κυκλώματα εκβιαστών που πουλούσαν «προστασία » και είχαν συγκροτήσει τρεις πολυμελείς συμμορίες που εξαρθρώθηκαν από την Ασφάλεια.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν είκοσι ένα μέλη, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά Για την υπόθεση των συμμοριών της νύχτας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος εβδομήντα έξι ατόμων, εκ των οποίων τα τριάντα επτά ως βασικά μέλη και τα τριάντα εννέα ως περιφερειακά

Τα μέλη των συμμοριών δραστηριοποιούντο στους εκβιασμούς και παρείχαν προστασία σε εκατόν πενήντα τουλάχιστον καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες σε σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 22.250 ευρώ, ένα πιστόλι, εκατόν σαράντα φυσίγγια, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, ένα πιστόλι κρότου, σιδερογροθιές, μαχαίρια, αναβολικά χάπια, μικροποσότητες κάνναβης, ασύρματοι, κινητά τηλέφωνα κλπ

Στην αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 21 άτομα ,ενώ αναζητούνται πενήντα πέντε άτομα εκ των οποίων, μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί τα είκοσι δύο 22, που πρόκειται για δεκαπέντε 15 Ελληνες ηλικίας από 22 έως 60 ετών, τρείς Ελληνίδες ηλικίας 32, 45 και 54 ετών και τέσσερις) υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 32, 32, 39 και 47 ετών.

Ο σκοπός των συμμοριών οι οποίες δραστηριοποιούντο τουλάχιστον από το 2014, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία ήταν να εκβιάζουν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, που λειτουργούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, απειλώντας τόσο τους ίδιους όσο και τις επιχειρήσεις τους και να απαιτούν διάφορα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της «παροχής προστασίας» στα καταστήματά τους.

Επίσης ορισμένα από τα μέλη προέβαιναν σε καθημερινή βάση, στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης.

Από τις παράνομες αυτές δραστηριότητες, αποκόμιζαν τεράστια χρηματικά ποσά.

Όπως διαπιστώθηκε, οι ανωτέρω συμμορίες συνεργάζονταν μεταξύ τους, μοίραζαν τις περιοχές δραστηριοποίησης και τα καταστήματα στα οποία παρείχαν προστασία, ενώ είχαν μέλη τα οποία ενεργούσαν από κοινού κατά την προσέγγιση των καταστηματαρχών και την είσπραξη της «προστασίας».

Επιπλέον, πρόκειται για ιδιαίτερα βίαια άτομα, που δεν δίσταζαν να επιτεθούν, να ξυλοκοπήσουν και να προκαλέσουν επικίνδυνες σωματικές βλάβες, με τη χρήση αντικειμένων (σιδερογροθιές), ακόμα και για ασήμαντους λόγους.