Οι αντίπαλοι της Συρίας έχουν αυξήσει τη χορήγηση όπλων και την οικονομική υποστήριξη προς τους αντάρτες αφότου ξεκίνησε μια μεγάλη επίθεση με τη βοήθεια των συμμάχων του προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, επισήμανε σε έναν υψηλόβαθμο ιρανό αξιωματούχο ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, ο Άσαντ είπε στον Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, ανώτατο σύμβουλο του ιρανού ανώτατου ηγέτη, πως η στρατιωτική υποστήριξη που λαμβάνει η χώρα του από το Ιράν και τη Ρωσία έχει ωθήσει τα εχθρικά κράτη, τα οποία δεν κατονόμασε, «να κλιμακώσουν περαιτέρω και να αυξήσουν τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό των τρομοκρατών».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο συριακός στρατός ανέφερε πως η Τουρκία έχει αυξήσει τις παραδόσεις όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμού σε αυτούς που χαρακτήρισε ως τρομοκράτες στη Συρία.

Ο υψηλόβαθμος ιρανός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε πως η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Συρία, καθώς ο πόλεμος «κατά του τρόμου είναι αποφασιστικής σημασίας για την περιοχή και τον κόσμο».

Ο Άσαντ είπε πως η ήττα των ανταρτικών ομάδων που πολεμούν για την ανατροπή του είναι αναγκαία προϋπόθεση για την «επιτυχία οποιασδήποτε πολιτικής επίλυσης αποφασιστεί από τους Σύρους».