Τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη, όρισε αντιπρόεδρο του κόμματος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ, όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με το αν θα παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ ή όχι.

Από την Κυριακή στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα, ωστόσο παρά τους μύδρους που εξαπέλυσαν οι υποψήφιοι για τον ρόλο της ΚΕΦΕ και κυρίως του προέδρου της και γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκου, τα ίδια πρόσωπα θα οργανώσουν και τη νέα εκλογική διαδικασία που πιθανότατα θα διεξαχθεί στις 13 και 20 Δεκεμβρίου.

Το βράδυ της Δευτέρας μάλιστα, έντονη αντιπαράθεση είχαν στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής του STAR οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

O κ. Μεϊμαράκης είπε ότι «ήμουν πάντα μπροστά ακόμη και στις δύσκολες ώρες της παράταξης. Παραιτούμαι γιατί αυτός που με πρότεινε για μεταβατικό πρόεδρο αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Αν ο κ. Σαμαράς μου ξαναδώσει την εμπιστοσύνη του, τότε δεν παραιτούμαι. Αν δεν πάρει δημόσια θέση ο Σαμαράς, τότε εγώ θα παραιτηθώ».

«Ο κ. Σαμαράς δεν με διόρισε, με πρότεινε» πρόσθεσε στην συνέχεια ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, αφήνοντας αιχμές για τους συνυποψήφιους του πως την ώρα που «το καράβι βούλιαζε, αυτοί πήγαν να τον ρίξουν στην θάλασσα».

Ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχτηκε ότι ενοχλήθηκε από πρωτοσέλιδο εφημερίδας, που ανέφερε ότι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ζητούν την παραίτησή του.

«Το να διαβάζω ότι ο πρόεδρος που με πρότεινε ζητά την παραίτηση μου, εξεπλάγην» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας παράλληλα πως ενοχλήθηκε από παρόμοιες δηλώσεις που έκαναν το πρωί της Δευτέρας οι κ. Τζιτζικώστας και Βορίδης.