«Αν ο κ. Σαμαράς δηλώσει ότι δεν θέλει να παραιτηθώ, δεν θα παραιτηθώ» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εν μέσω της έντονης αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Απ.Τζιτζικώστα για «χυδαίες επιθέσεις» εναντίον του, ενώ είχε έντονο διάλογο με τον έτερο υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ, Άδ.Γεωργιάδη.

Μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας στην τηλεόραση του Star ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι «ήμουν πάντα μπροστά ακόμη και στις δύσκολες ώρες της παράταξης. Παραιτούμαι γιατί αυτός που με πρότεινε για μεταβατικό πρόεδρο αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Αν ο κ. Σαμαράς μου ξαναδώσει την εμπιστοσύνη του, τότε δεν παραιτούμαι. Αν δεν πάρει δημόσια θέση ο Σαμαράς, τότε εγώ θα παραιτηθώ».

«Ο κ. Σαμαράς δεν με διόρισε, με πρότεινε» πρόσθεσε στην συνέχεια ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, αφήνοντας αιχμές για τους συνυποψήφιους του πως την ώρα που «το καράβι βούλιαζε, αυτοί πήγαν να τον ρίξουν στην θάλασσα».

Ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχτηκε ότι ενοχλήθηκε από πρωτοσέλιδο εφημερίδας, που ανέφερε ότι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ζητούν την παραίτησή του.

«Το να διαβάζω ότι ο πρόεδρος που με πρότεινε ζητά την παραίτηση μου, εξεπλάγην» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας παράλληλα πως ενοχλήθηκε από παρόμοιες δηλώσεις που έκαναν το πρωί της Δευτέρας οι κ. Τζιτζικώστας και Βορίδης.

Απαντώντας στις επιθέσεις που δέχθηκε μετά το φιάσκο των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου, ο κ. Μεϊμαράκης διερωτήθηκε: «Γιατί φώναζαν; Αφού ξέρανε τα προβλήματα, αφού όλοι ήξεραν για την εταιρεία, γιατί μου ζητάνε να παραιτηθώ;». Ο ίδιος υποστήριξε ότι το πρόβλημα ήταν «τεχνικό και χωρίς δόλο» και γι’ αυτό, όπως ανέφερε, θα καταθέσει μήνυση και αγωγή στην εταιρεία που ανέλαβε τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

«Η ενότητα δεν πρέπει να είναι μόνο στα λόγια» τόνισε σε άλλο σημείο, κατηγορώντας τον Απόστολο Τζιτζικώστα ότι προχώρησε σε «χυδαίες επιθέσεις» εναντίον του.

Σε ερώτημα σχετικά με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, ο κ. Μεϊμαράκης υπενθύμισε ότι «από τον Σεπτέμβριο είπα ότι δεν εμπιστεύομαι τον Ανδρέα Παπαμιμίκο».

Στην πρόσκληση του Ν.Χατζηνικολάου για διάλογο μεταξύ των υποψηφίων στο Star την επόμενη Δευτέρα, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε θετικά. «Πρότεινα debate μόνο με τον Τζιτζικώστα» τόνισε.

Επίσης, επανέλαβε πως αν ο κ. Τσίπρας αλλάξει πολιτική και προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αυτός είναι διατεθειμένος να του παρέχει στήριξη, διότι είναι «καλό να μένουμε μακριά από πολιτικές κραυγές, καθώς η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει μπροστά».

Κόντρα με Γεωργιάδη

Την ώρα της συνέντευξης του κ. Μεϊμαράκη θέλησε να παρέμβει ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όταν ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη στάση που κράτησε η ΝΔ στη Βουλή, όταν η κυβέρνηση έφερε τη συμφωνία με τους δανειστές, ο πρόεδρος της ΝΔ πήρε τον λόγο, προκειμένου να υπερασπιστεί τις αποφάσεις του κόμματος.

«Την απόφαση την πήρε το όργανο κατά πλειοψηφία» εξήγησε ο κ. Μεϊμαράκης, μετά τη διευκρινιστική δήλωση του κ. Γεωργιάδη πως ο ίδιος προτείνει η ΝΔ να απέχει από την ψηφοφορία και όχι να πει «ναι» σε όλα.

«Αυτό που γίνεται τώρα κ. Γεωργιάδη, δεν μου αρέσει… Και εσείς και εγώ έχουμε όρια ανοχής» συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης, αφήνοντας αιχμές για τον Μάκη Βορίδη. «Δεν είμαι υπερασπιστής του κ. Βορίδη» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης, εκφράζοντας τη διαφωνία του με τα όσα δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο κ. Βορίδης.

«Εφόσον είστε ο προνομιακός συνομιλητής του κ. Σαμαρά, του λέτε αύριο να διαψεύσει αυτά που είπε; Καληνύχτα…» είπε στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης.

«Εμένα είναι φίλος μου ο κ. Σαμαράς και ήταν τιμή μου που ήμουν υπουργός του, όπως και εσάς ήταν τιμή σας που ήσασταν πρόεδρος της Βουλής του (σ.σ. του Σαμαρά) κύριε Μεϊμαράκη. Δεν είναι εχθρός μας ο κ. Σαμαράς, εχθρός μας είναι ο κ. Τσίπρας» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Όχι δεν είναι εχθρός μας (σ.σ. ο Σαμαράς)… Αυτό να το καταλάβει ο κ. Σαμαράς» απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης.