Η Opel αποκάλυψε χθες και επισήμως το νέο Astra. Το μικρομεσαίο μπεστ σέλερ αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών χάρη στα πλεονεκτήματα του που ουκ ολίγα είναι.

Όπως αναφέρει και η Opel, το νέο Astra συνδυάζει την απόδοση με τη κομψότητα και επαναπροσδιορίσει την κατηγορία των συμπαγών με κορυφαίες καινοτομίες– είτε σαν πεντάθυρο ή σαν έκδοση Sports Tourer.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιάννης Πασσάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GM Hellas «Το νέο Astra θα συνεχίσει την παράδοση της Opel να κάνει τις καινοτομίες των υψηλότερων κατηγοριών προσιτές στο ευρύ κοινό. Ταυτόχρονα θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής στην Opel κάνοντας ένα τεράστιο άλμα εμπρός.» δήλωσε ο Γιάννης Πασσάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GM Hellas.

Το νέο μοντέλο είναι πρωτίστως οδηγοκεντρικό. Είναι χτισμένο γύρω από τον οδηγό, που θέλει να έχει την άνεση ενός μεγαλύτερου και τις σπορ επιδόσεις ενός μικρού συμπαγούς. Είναι ελαφρύτερο, μικρότερο εξωτερικά αλλά. μεγαλύτερο εσωτερικά.

Ο κ. Πασσαδής τόνισε ότι «Στο Astra φιλοξενούνται μόνο κινητήρες τελευταίας γενιάς. Πολυάριθμες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης από ανώτερες κατηγορίες αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας για τους επιβάτες του Astra όπως το επαναστατικό, νέο προσαρμοζόμενο σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix light, που ήδη βραβεύτηκε με το SAFETYBEST 2015»

Τιμές και εκδόσεις

Προσφέρεται σε μια έκδοση βενζίνης που μοιάζει να είναι κομμένη και ραμμένη με τα ελληνικά φορολογικά δεδομένα και δύο ντίζελ.

Πρόκειται για την έκδοση με τον 3κύλινδρο 1.0 των 105 ίππων με το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο.που φορά και το Corsa .

H έκδοση Excellence κοστίζει 18.040 ευρώ με το όφελος της απόσυρσης. Το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών θα εστιαστεί στις εκδόσεις ντίζελ. Οι ντίζελ εκδόσεις με τον κινητήρα 1.6 CDTi προσφέρονται σε δύο εκδοχές: 110 και 136 ίππους. Εδώ υπάρχουν δύο επιλογές σε κιβώτιο: 6άρι χειροκίνητο ή και με 6άρι αυτόματο Όπως η έκδοση Business με τον κινητήρα 1,6 CDTi των 110 ίππων που σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία θα κοστίζει από 18.721 ευρώ. Ακόμη πιο πλούσια είναι η Excellence που συνδυάζεται με τον κινητήρα 1.6 CDTi των 136 ίππων με κόστος 20.884 ευρώ και η Dynamic με 23.070 ευρώ.

H βασική έκδοση περιλαμβάνει όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, ESP, cruise control, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7” και χειριστήρια στο τιμόνι και όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες.

Το σαλόνι του είναι πιο άνετο, λειτουργικό και ο οδηγός μπορεί να χειρίζεται τις περισσότερες λειτουργίες ι μέσω της οθόνης αφής του συστήματος IntelliLink. Τα νέα εμπρός καθίσματα μπορούν να αναβαθμιστούν με μία λειτουργία εξαερισμού και μασάζ.

Στα συστήματα υποστήριξης οδηγού θα υπάρχουν: Το Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Assistant), το Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) με Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning) μαζί με την Ένδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος (Following Distance Indication) και Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Φρενάρισμα Επικείμενης Σύγκρουσης (Collision Imminent Braking).