Η Βρετανία θα ενισχύσει το προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών της κατά 15% και θα υπερδιπλασιάσει την χρηματοδότηση της ασφάλειας στην αεροπλοΐα για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη απειλή των εξτρεμιστών, είπε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον την Κυριακή.

Σε γραπτή δήλωση από την Τουρκία, όπου έχει μεταβεί για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, ο Κάμερον σημείωσε ότι ως μέρος μιας ευρύτερης πενταετούς αναθεώρησης άμυνας και ασφάλειας που θα δημοσιοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση θα προσθέσει 1.900 αξιωματικούς στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και θα αλλάξει τη διαδικασία ασφάλειας στις επιβατικές πτήσεις.

Ο τωρινός προϋπολογισμός για την ασφάλεια στα αεροδρόμια είναι περίπου 12,7 εκατομμύρια ευρώ (9 εκατ. λίρες) τον χρόνο, ποσό που σκοπεύει να υπερδιπλασιάσει τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει σε εξειδικευμένο προσωπικό να παράσχει βοήθεια σε διεθνή αεροδρόμια - ιδιαίτερα στην Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική όπου ταξιδεύουν πολλοί βρετανοί τουρίστες - σε προσωπικό, υλικό και εκπαίδευση.

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει έρευνα σε τεχνολογία ανίχνευσης κινδύνων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από