Στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και των επιπτώσεων που αυτές θα επιφέρουν στη γεωπολιτική σκακιέρα της Ευρώπης μεταβαίνει αύριο στην Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρα για προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας προσκεκλημένος του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η επίσκεψη θα επικεντρωθεί στις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στο προσφυγικό και στις διμερείς σχέσεις.

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί παράλληλα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ.Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει την ελληνική θέση περί αναγκαιότητας καταγραφής των προσφύγων στην Τουρκία και μετεγκατάστασής τους από τη γείτονα χώρα απευθείας στην Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την επομένη των τρομοκρατικών επιθέσεων τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα, τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα και τον διοικητή της ΕΥΠ, Ιωάννη Ρουμπάτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα και τα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται να ληφθούν.

Σε δήλωσή του τόνισε ότι χρέος της Ευρώπης είναι η εξάρθρωση και η απομόνωση των τρομοκρατών, αλλά και ο άμεσος τερματισμός του κύκλου βίας και πολεμικών συγκρούσεων.

Ο Γιάννης Μουζάλας μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Mega ανέφερε ότι έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους στην Ελλάδα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα υπερασπιζόμενος των ενεργειών της Αθήνας στη διαδικασία καταγραφής του τρομοκράτη που πέρασε από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου.