Το γκραν πρι Βραζιλίας πραγματοποιείται αυτή την Κυριακή, σε μια πίστα που πέρσι είχε επικρατήσει ο Νίκο Ρόσμπεργκ με το μονοθέσιο της Mercedes.

Φέτος, ο αγώνας πραγματοποιείται σε πιο …χαλαρούς ρυθμούς, μιας και ο πρωταθλητής ( Λιούις Χάμιλτον )αλλά και η πρωταθλήτρια ομάδα ( Mercedes) έχουν κερδίσει βαθμολογικά το φετινό πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με την Pirelli, η μέση γόμα P Zero White με το άσπρο σιρίτι και η μαλακή γόμα P Zero με το κίτρινο επελέγησαν για το φετινό γκραν πρι της Βραζιλίας.

Πρόκειται για τον πιο δημοφιλή συνδυασμό της χρονιάς που θα χρησιμοποιηθεί για 9η και τελευταία φορά το 2015. Ο γύρος πίστας στη Βραζιλία είναι ένας από τους πιο μικρούς σε μήκος αλλά πιο έντονους όλης της χρονιάς. Η φορά της πίστας είναι αντίθετη με τους δείκτες του ρολογιού κάτι που δεν είναι σύνηθες στη Formula 1.

Εχθρός των ομάδων και πολύ περισσότερο των οδηγών είναι οι ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες, που μπορεί να περιπλέξουν τα πράγματα ακόμη πιο πολύ. Πέρυσι οι πιο υψηλές θερμοκρασίες που συναντήσαμε όλη τη χρονιά κατεγράφησαν στη Βραζιλία όμως στο παρελθόν ο αγώνας είχε επηρεαστεί από καταρρακτώδη βροχή. Αν δε βρέξει η πίστα του Ιντερλάγος είναι το ιδανικό πεδίο για το συνδυασμό μέσης και μαλακής γόμας.

Νέος ασφαλτοτάπητας στην πίστα

Ο νέος ασφαλτοτάπητας που στρώθηκε πέρυσι άλλαξε το επίπεδο τραχύτητας της επιφάνειας ενώ και φέτος έχουν εκ νέου φτιαχτεί κάποια σημεία. Επίσης υπάρχουν και άλλες βελτιώσεις στην πίστα συμπεριλαμβανομένων των νέων εγκαταστάσεων των πιτ. Το όριο σ’ αυτή την πίστα έρχεται από τα πίσω ελαστικά και ειδικότερα από το πίσω δεξιά που καταπονείται περισσότερο λόγω της φοράς που είναι αντίθετη με τους δείκτες του ρολογιού.

Αριστερόστροφη επίσης είναι και η επόμενη πίστα στο Άμπου Ντάμπι που θα φιλοξενήσει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Τα ελαστικά συχνά υπόκεινται σε συνδυασμό δυνάμεων στο Ιντερλάγος καθώς ασκούνται ταυτόχρονα διαμήκη και εγκάρσια φορτία. Αυτό αυξάνει τη θερμοκρασία της γόμας. Τα επίπεδα κάθετης δύναμης είναι γενικώς υψηλά. Η μηχανική και η αεροδυναμικά παραγόμενη πρόσφυση έχουν εξίσου μεγάλη επίδραση.