Δύο χιλιάδες τσάντες με σχολικά είδη παρέδωσαν την Παρασκευή στους μαθητές των δημοτικών σχολείων στα χωριά Κατσικάς και Πεδινή των Ιωαννίνων ο γενικός Διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», Κωνσταντίνος Δήμτσας μαζί με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο.
Η δράση της «Αποστολής» εντάσσεται στη γενικότερη στήριξη που προσφέρει στους μαθητές και ειδικά στις ακριτικές περιοχές. Συνολικά περισσότερες από 16.000 τσάντες με σχολικά είδη θα διατεθούν σε μαθητές όλης της χώρας.
Χιλιάδες μαθητές έως σήμερα έχουν παραλάβει τσάντες που περιλαμβάνουν τα απαραίτητα είδη για σχολικές δραστηριότητες και η συγκεκριμένη ενέργεια αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου. Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.
Σημειώνεται επίσης ότι η Αρχιεπισκοπή με την  «Αποστολή» διαθέτουν κάθε μήνα 3.000 δέματα μέσω των σχολείων σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες στην Αττική και λειτουργούν κοινωνικά φροντιστήρια και Κέντρο Φροντίδας Παιδιού.
Ο Μητροπολίτης Μάξιμος, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο αλλά και την «Αποστολή» για την ευγενική προσφορά τους. Αναφέρθηκε δε στην ανάγκη της κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος κάτι που πρέπει να γίνει κατανοητό από την παιδική ηλικία. «Τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου και ένας λαός που δεν προσέχει το μέλλον του δεν έχει ελπίδα».
Από την πλευρά του ο γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε πως για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την «Αποστολή» προτεραιότητα είναι  η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης των παιδιών. «Τα τελευταία χρόνια υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων προστασίας και φροντίδας με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου. Στη σχολική χρονιά 2015-2016 θα διατεθούν συνολικά περισσότερες από 16.000 τσάντες με σχολικά είδη σε μαθητές και παιδιά πολύτεκνων οικογενειών σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις και τους Δήμους».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από