Το μπρόκολο είναι από τα πιο οικονομικά υλικά. Το οποίο όμως μπορεί να μετατρέψει ένα απλό πιάτο ζυμαρικών σε βόμβα γεύσης και βιταμινών. Η παρμεζάνα σε αυτό το πιάτο είναι προαιρετική. Η συνταγή είναι από τους New York Times.

Υλικά

250 γρ. μπρόκολο

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

¼ κουτ. γλυκ. κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

400 γρ. φουσίλι ή φιογκάκια

100 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μεταξύ ξεχωρίζουμε τα κοτσάνια από τους ανθούς του μπρόκολου. Βράζουμε για πέντε λεπτά τα κοτσάνια και για τρία τους ανθούς. Τα κρυώνουμε και τα κόβουμε τα σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο σε τηγάνι που έχουμε προθερμάνει και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο. Σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε για μισό λεπτό. Προσθέτουμε τα μπρόκολα, αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε και ψήνουμε για περίπου δύο λεπτά. Προσθέτουμε μισή κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το μπρόκολο.

Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά που έχουμε στραγγίσει και τα σοτάρουμε για ένα λεπτό. Ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα.