Την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για προληπτικούς λόγους επέβαλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας στον 59χρονο προϊστάμενο του Λογιστηρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ Λάρισας, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου κατ’ επάγγελμα, με την επιβαρυντική περίσταση των διατάξεων του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα και με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών του ΟΑΕΔ που κατατέθηκε πρόσφατα στις εισαγγελικές αρχές, ο 59χρονος φέρεται να έχει υπεξαιρέσει περί τα 8,4 εκατ. ευρώ από το ταμείο του Οργανισμού, με τρόπο που ερευνάται από τις διωκτικές αρχές.

Η προληπτική απαγόρευση εξόδου από τη χώρα τού επιβλήθηκε, προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία του στην ανακριτική διαδικασία, η οποία θα ακολουθήσει, και ενώ αναμένεται μέρος της δικογραφίας να έλθει στη Λάρισα από την Εισαγγελία Αθηνών, καθώς η μηνυτήρια αναφορά του ΟΑΕΔ υποβλήθηκε στην Αθήνα. Τη δικογραφία θα χειριστεί ειδικός ανακριτής.

Ήδη, από την τοπική ΕΛ.ΑΣ., βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Λάρισας για την υπόθεση των 85.000 ευρώ, που φέρεται να εισέπραξε ο 59χρονος προϊστάμενος -και συνδικαλιστής του κλάδου επί σειρά ετών- πλαστογραφώντας αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες συνάδελφοί του εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ Λάρισας λάμβαναν δάνεια… εν αγνοία τους.

Τα «δάνεια» των 85.000 ευρώ αποτέλεσαν το πρώτο εύρημα των επιθεωρητών του ΟΑΕΔ, το περασμένο καλοκαίρι, όταν διαπιστώθηκε πως οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό ουδέποτε εισέπραξαν δάνεια σύμφωνα και με τα τραπεζικά στοιχεία, αφού ουδέποτε τα ζήτησαν.

Αυτή η υπόθεση ερευνάται ήδη από την Εισαγγελία Λάρισας, ενώ έπεται η έρευνα για το ποσό των 8,4 εκατ. ευρώ που αφορά σε ελέγχους που έγιναν την περίοδο από το 2007 έως και τον Δεκέμβριο του 2014.