Τη διαφωνία του για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η εσωκομματική προεκλογική περίοδος εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν είμαι τόσο ικανοποιημένος από το γεγονός ότι δεν έχουμε καταφέρει ακόμη οι υποψήφιοι να συμφωνήσουμε σε ένα αποδεκτό πλαίσιο δημόσιου διαλόγου. Θα έπρεπε να γίνει ταυτόχρονα η αντιπαράθεση απόψεων και προτάσεων και να μην πέφτουν 'μπηχτές' κάτω από το τραπέζι» δήλωσε στον ΣΚΑΙ.

Αναφερόμενος στον νυν πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τόνισε:

«Το ότι είναι πρόεδρος ο κ. Μεϊμαράκης δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι και υποψήφιος πρόεδρος. Δεν έχουμε ακούσει τις θέσεις του κ. Μεϊμαράκη ως υποψηφίου προέδρου. Ενώ προσωπικά, αν και παραμένω κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, συμμετέχω ενεργά στον δημόσιο διάλογο για το μέλλον της ΝΔ».

Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα επανέλαβε ότι η επιλογή εξωκοινοβουλευτικού προέδρου δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα διαρχίας στο κόμμα «και δεν νομίζω ότι αυτό έχει επεξηγηθεί επαρκώς στους πολίτες».

Σχολιάζοντας όσους υποστηρίζουν ότι το επίθετό του είναι και η μεγαλύτερη δυσκολία στην προσπάθεια να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, είπε:

«Το επίθετό μου είναι συν για μένα. Είμαι πολύ υπερήφανος για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και το όνομά μου. Ο Κ.Μητσοτάκης είναι κατ' εμέ ο πιο αδικημένος πολιτικός της γενιάς του»

Τέλος, στο ερώτημα αν τελικά η Ντόρα Μπακογιάννη στηρίζει την υποψηφιότητά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε καταρχάς στην ίδια τη βουλευτή της ΝΔ για απαντήσεις, δήλωσε όμως χαρακτηριστικά ότι «την επόμενη ημέρα όλοι έχουν τη θέση τους αλλά και όλοι αξιολογούνται. Θέλω πάντως να διοικήσω την παράταξη με ανθρώπους της γενιάς μου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από