Για την δεύτερη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ως καλύτερη από την πρώτη κάνει λόγο ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ σε συνέντευξή του.

«Η νέα κυβέρνηση του Τσίπρα δίνει την εντύπωση ότι μετά την ελλιπή διάθεση για συνεργασία που επέδειξε στο παρελθόν, τώρα βρίσκεται στον δρόμο για την αξιόπιστη εφαρμογή (των συμπεφωνημένων)», εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα Sudwest Presse.

«Μόλις εφαρμοστούν πλήρως τα συμπεφωνημένα μέτρα, θα μπορέσουν να δοθούν νέα χρήματα (στην Ελλάδα). Όμως ο Τσίπρας II μοιάζει πολύ καλύτερος από τον Τσίπρα I, φαίνεται να έχει πραγματική επιθυμία να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο ίδιος.

Βάσει όσων είπε ο επικεφαλής του Euro Working Group, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού θα είναι δύσκολη. Ο ίδιος επιπλέον πρόσθεσε ότι «αν δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες, αυτό θα ήταν σημάδι ότι η μεταρρύθμιση δεν είναι αρκετά βαθιά».

Επιπλέον, ο Τόμας Βίζερ εκτίμησε ότι η Ελλάδα «μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2016», ενώ εξήγησε ότι τα 86 δισ. του τρίτου πακέτου βοήθειας είναι το ανώτατο όριο των χρημάτων που αποφασίστηκε να δοθούν στην Ελλάδα τα επόμενα τρία χρόνια. «Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το ποσό όσο πιο μικρό γίνεται», τόνισε σχετικά.

Αναφορικά με τα 25 δισ. ευρώ που προβλέπονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ο Βίζερ δήλωσε ότι «αναμφισβήτητα θα είναι επαρκή».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από