Με το βλέμμα στη συνεδρίαση του EuroWorking Group και την υποδόση των 2 δισ. ευρώ, στη Βουλή κατατέθηκε ένα πολυνομοσχέδιο για σειρά εκκρεμοτήτων σε σχέση με τα προαπαιτούμενα ενώ αναμένεται και ένα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστούν και τα δύο νομοσχέδια με διαδικασίες εξπρές.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διάσκεψης των Προέδρων, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής στην επιτροπή Οικονομικών, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με την ψήφισή του από την Ολομέλεια.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα, θα αρχίσει το πρωί της Παρασκευής, με τη διαδικασία του επείγοντος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, με στόχο να έχει ψηφιστεί μέσα στην εβδομάδα από την Ολομέλεια.

Πάντως, ακόμη κι έτσι, σε εκκρεμότητα παραμένουν τα ζητήματα «αγκάθια», δηλαδή τα «κόκκινα» δάνεια και οι πλειστηριασμοί, ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από