Την εκτίμηση ότι ο χρόνος είναι υπέρ της Ελλάδας στις συζητήσεις για την καταβολή της δόσης των δύο δισ. ευρώ από το τρίτο πακέτο διάσωσης, εκφράζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει δύο καλά χαρτιά καθώς το Βερολίνο χρειάζεται την Αθήνα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και επισημαίνει ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών προβλεπόταν να έχει ολοκληρωθεί ως τα μέσα Νοεμβρίου, αυτό δεν είναι εφικτό καθώς καθυστερεί η αξιολόγηση των πιστωτών σχετικά με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων. Αν δεν γίνει ανακεφαλαιοποίηση, προσθέτει η FAZ και οι ελληνικές τράπεζες βρεθούν σε κίνδυνο, αυτό πολύ γρήγορα θα επηρεάσει και την Eυρωζώνη.

Το δεύτερο χαρτί της Αθήνας, εκτιμά η FAZ είναι η προσφυγική κρίση. Και εξηγεί ότι το πολιτικό βαρομετρικό στην Ευρώπη έχει αλλάξει ριζικά εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, και ενώ το πρώτο εξάμηνο του έτους το Βερολίνο είχε έρθει σε αντιπαράθεση με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα, όμως πλέον η Γερμανία δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεργαστεί με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δημιουργία 50.000 θέσεων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα είναι απολύτως προς το συμφέρον του Βερολίνου και σημειώνει ότι προκειμένου να περιοριστεί η εισροή μεταναστών στη Γερμανία, η Μέρκελ θα δεχθεί να κάνει κάποιες υποχωρήσεις αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα.

Τέτοιου είδους συμβιβασμοί ταιριάζουν στη λογική της Γερμανίας και σίγουρα της καγκελαρίου, προσθέτει η FAZ και καταλήγει ότι το αργότερο έως την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο η Ελλάδα θα λάβει τα χρήματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από