Τα ριγκατόνι είναι η ιδανική πάστα για τους λάτρεις της σάλτσας. Παραδοσιακά συνδέονται με πλούσια ραγού κρέατος. Το κοίλο εσωτερικό τους όμως καταφέρνει να φυλακίσει ακόμα και τις ελαφρές -και υγιεινές- σάλτσες με βάση τα λαχανικά. Δείτε τη συνταγή που προτείνει και σερβίρει το εστιατόριο La Pierrade.

Υλικά (για δύο άτομα)

1/2 Μέτριο καρότο

1/4 Κόκκινη Πιπεριά

1/4 Κίτρινη Πιπεριά

50 γρ. σέλερι

1/2 σπαράγγι

1 μέτριο κολοκυθάκι (αφαιρούμε την ψίχα με τα σπόρια)

50 γρ. βούτυρο

50 γρ. παρμεζάνα

40 γρ. ελαιόλαδο

1/2 κύβο ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Κόβουμε σε λωρίδες 3 εκ. όλα τα λαχανικά και τα μισοβράζουμε σε μία κατσαρόλα.

Βράζουμε τα ριγκατόνι ανάλογα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Αραιώνουμε τον κύβο σε 150 γρ. νερό σε ένα τηγάνι και το βράζουμε έως ότου αρχίζει να δένει. Ακολούθως, προσθέτουμε τα λαχανικά και κατόπιν τα βρασμένα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση από πιπερόμυλο), ελαιόλαδο, βούτυρο και τελευταία, αφού σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά να δέσει με τα υπόλοιπα.