ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης δείχνουν να ακολουθούν την ίδια πορεία. Ομάδες που άρχισαν τις υποχρεώσεις τους με πολλές φιλοδοξίες, χτυπήθηκαν από τραυματισμούς και προσπαθούν να βρουν τον δρόμο προς τους στόχους τους, προσπαθώντας μεν, αλλά χωρίς να έρχονται τα αποτελέσματα.

Τα παιχνίδια που ακολουθούν θεωρούνται κομβικά και για τους δύο. Η αρχή θα γίνει αύριο στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Κρασνοντάρ και ο Αστέρας αγωνίζεται στη Λευκωσία με τον ΑΠΟΕΛ.

Την Κυριακή, στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο

ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και ο Αστέρας αγωνίζεται στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ. Το μεταξύ τους παιχνίδι, την 1η Νοεμβρίου στην Τρίπολη, μπορεί να δρομολογήσει εξελίξεις και στους δύο.

Ο ΠΑΟΚ χτυπήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς παικτών και μάλιστα από την αρχή της προετοιμασίας, την οποία έχασε ο Στέφανος Αθανασιάδης. Η ατυχία χτύπησε και αρκετούς από τους νεοαποκτηθέντες (Χαρίσης, Σάμπο, Αντονις, Τσίμιροτ, Λέοβατς). Η πιο σοβαρή περίπτωση ήταν του Γκόικο Τσίμιροτ, ο οποίος πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις 24 λεπτά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Ξάνθη. Ο 22χρονος Βόσνιος υπέστη θλάση δεύτερου βαθμού και τώρα ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα ώστε να επιστρέψει στα γήπεδα. Αλλωστε, είναι ένας παίκτης που ο Ιγκορ Τούντορ υπολογίζει ιδιαίτερα για τη μεσαία γραμμή. Τραυματισμοί χτύπησαν επίσης τους Πέλκα, Κωνσταντινίδη και πρόσφατα τους Κίτσιου, Μυτακίδη.

ΒΑΣΙΚΟΣ Ο ΓΛΥΚΟΣ. Στη συνέχεια ήρθαν τα ατομικά λάθη, με πρωταγωνιστές τους Ρόμπιν Ολσεν και Σάμπο. Για τον σουηδό τερματοφύλακα έχουν ειπωθεί πολλά και ο Τούντορ ετοιμάζεται να επαναφέρει τον Παναγιώτη Γλύκο κάτω από τα δοκάρια στο αυριανό παιχνίδι με την Κρασνοντάρ. Ο χθεσινός τραυματισμός του Ολσεν (στον αντίχειρα) μάλλον δίνει οριστικά φανέλα βασικού στον Γλύκο.

Πέρα όμως από τα ατομικά λάθη, υπάρχει το γενικότερο πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία, καθώς τα περισσότερα γκολ που έχει δεχτεί ο ΠΑΟΚ είναι από στημένες φάσεις. Ο κροάτης τεχνικός θα προχωρήσει κατά πάσα πιθανότητα σε ορισμένες αλλαγές στο αυριανό ματς. Αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Στέλιο Μαλεζά στη θέση του Γιώργου Τζαβέλλα, ο οποίος έχει ένα πρόβλημα με κάκωση από το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Κι ακόμα, ενδεχομένως να ξεκουράσει τον Τζιόλη, ενώ ίσως ξεκινήσει με τον Αθανασιάδη στην επίθεση, αντί του Μπερμπάτοφ.

ΑΣΤΑΘΕΙΑ. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό ύστερα από εννέα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Γιουρόπα Λιγκ. Οι τραυματισμοί που ταλαιπώρησαν την ομάδα της Αρκαδίας από την αρχή της περιόδου υποχρέωσαν τον Στάικο Βεργέτη να έχει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι διαφορετική ενδεκάδα.

Είναι γεγονός ότι και στην Τρίπολη αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ σε ό,τι αφορά τους νεοαποκτηθέντες παίκτες. Για διάστημα ενός μήνα έμειναν εκτός οι Μπερτόγλιο, Λανθαρότε, για λιγότερο οι Δημούτσος, Παπαδόπουλος και Φούντας, ενώ πρόβλημα τραυματισμού αντιμετώπισαν επίσης οι Νίκο Φερνάντες, ο βασικός στόπερ Ντόριν Γκοϊάν και ο τερματοφύλακας Τόμας Κοσίτσκι. Μάλιστα, ο ρουμάνος αμυντικός δεν θα αγωνιστεί ούτε αύριο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, ενώ ο Κοσίτσκι συμπεριελήφθη μεν στην αποστολή, αλλά το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί κάτω από τα δοκάρια ο Θεοδωρόπουλος.

ΑΣΤΟΧΙΕΣ. Στη συνέχεια είναι και κάποιες επιλογές που δεν έχουν δικαιώσει τον Βεργέτη. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Τορμένα, ο οποίος έχασε πολλές μονομαχίες στο ματς με την Ξάνθη και τελικά αποβλήθηκε στο β’ μέρος, αναγκάζοντας τον προπονητή του Αστέρα να αλλάξει τα πλάνα του.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Βεργέτη είναι η επίθεση. Ο Αστέρας είναι η τρίτη ομάδα σε τελικές φάσεις (μετά τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ), όμως οι παίκτες δεν τις τελειώνουν. Με 92 τελικές η ομάδα της Αρκαδίας έχει σημειώσει μόλις οκτώ γκολ!

Στο αυριανό ματς με τον

ΑΠΟΕΛ ο Βεργέτης έχει πολλές επιλογές στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή.

Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί οι Νίκο Φερνάντες, Μπερτόγλιο, Λανθαρότε, Κουρμπέλης, Φούντας και ίσως είναι η πρώτη φορά που οι απουσίες είναι ελάχιστες.