Ενας όμιλος-φωτιά

Το να βγάλει κάποιος τα κομπιουτεράκια αυτές τις στιγμές δεν έχει σημασία. Σε αυτόν τον όμιλο όλα μπορεί να γίνουν και ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάξει τα του οίκου του. Φέρνει (τουλάχιστον) ισοπαλία με την Αρσεναλ; Τότε έχει οριστικά το πάνω χέρι για την πρόκριση, αρκεί φυσικά να έχει νικήσει την επόμενη αγωνιστική την Ντιναμό στο Νέο Φάληρο. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να έχουμε τελικό με τους Αγγλους για τον Ολυμπιακό, μια ομάδα που πάει τρένο και από νίκη σε νίκη, είτε παίζει στην Ελλάδα είτε αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι κόκκινοι του Σίλβα πάνε να πάρουν μια ξεχωριστή πρόκριση όπως ακριβώς συνηθίζουν οι ισχυρές ομάδες της ηπείρου: βασίζονται στις δικές τους δυνάμεις και δεν κοιτούν τα άλλα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός έχοντας ξεπεράσει το τρακ των εκτός έδρας αγώνων, έχοντας ήδη φτάσει στο παρελθόν σε σημαντικές νίκες, όχι μόνο στέκεται αξιοπρεπέστατα, αλλά μεγαλώνει μέρα με την ημέρα στην Ευρώπη. Σοβαρός, συγκεντρωμένος, με παίκτες που κοστίζουν ακριβά και είναι για τα σπουδαία ραντεβού, παίρνει θετικά αποτελέσματα, αλλά και τις νίκες που χρειάζεται για να προκριθεί. Και το γεγονός πως ο ενθουσιασμός για την επιτυχία ήταν μεγάλος χωρίς όμως να ξεπεράσει τα όρια, αποδεικνύει το προφανές: ο Ολυμπιακός δημιούργησε προσδοκίες και ουδείς εκπλήσσεται με τα αγωνιστικά του κατορθώματα: πολύ απλά γιατί τα αξίζει και με το παραπάνω.

Ανανέωση

στον ΟΦΗ;

Τα έχουν μπερδέψει κάπου οι ομάδες της Γ’ Εθνικής και δη οι θεωρητικά δυνατότερες. Επιχειρούν πάση θυσία να ανέβουν κατηγορία και αυτό εκτιμάται ως λογικό. Ωστόσο, μήπως θα έπρεπε να εξετάσουν το ενδεχόμενο να βγάλουν και κάποιον ποδοσφαιριστή; Ο ΟΦΗ μετά τον ηλικίας 38 ετών Κώτσιο ετοιμάζεται να εντάξει στο ρόστερ του ακόμη έναν παίκτη-παλιοσειρά. Τον Κιάσσο. Ναι, αυτόν που τον Δεκέμβριο θα κλείσει τα 40 του χρόνια και μέχρι τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα προπονείται στο Ηράκλειο προκειμένου να παραμείνει σε καλή κατάσταση. Προσφορά και ζήτηση είναι οι όροι του παιχνιδιού, αλλά θέλουμε να δούμε και κάποιο ταλέντο να αγωνίζεται.

Αποχή ενόψει

Οπου ακούς για δυναμικές κινητοποιήσεις, ίσως πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι. Ακόμη κι έτσι, όμως, είναι γεγονός πως οι διαιτητές του βόλεϊ φέρονται αποφασισμένοι για αποχή ενώ το πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί να αρχίσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Τους οφείλονται κάποια χρήματα και δηλώνουν απογοητευμένοι με την πρόθεση της Λίγκας για νέες μειώσεις, καθόσον όπως υποστηρίζουν, εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν χάσει περί το 50 % της αμοιβής τους. Οι μόνοι είναι; Αλλά δείχνει απίθανο να μην έχουμε πρωτάθλημα.

ΑΕΚ

Οποιος κι αν είναι ο επόμενος προπονητής της ΑΕΚ, μεταβατικός ή μη, ένα είναι το ζητούμενο. Να αντιληφθούν στα Σπάτα πως το ρόστερ έχει ελλείψεις και χρειάζεται επειγόντως ποιοτικές προσθήκες. Δεν κάνουν όλοι για όλες τις δουλειές. Ούτε όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν την ίδια αξία. Ναι, έκανε και λάθη ο Δέλλας όλο αυτό το διάστημα, αλλά κάποτε τα άλλοθι για όλους καταρρέουν.