Η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τους καθηγητές Λουίς Γκοντάρτ και Ντούσαν Σιντιάνσκι.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισήμανε πως τυχόν επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα δεν θα σημάνει ταυτόχρονα και επιστροφή άλλων μνημείων, που βρίσκονται σε Μουσεία του κόσμου, γιατί «ο Παρθενώνας παρουσιάζει μια μοναδικότητα για όλη την ανθρωπότητα».

Επομένως, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τη μία πλευρά είναι ανάγκη να γυρίσουν τα Γλυπτά γιατί ανήκουν σ’ ένα μοναδικό Μνημείο και συμβολίζουν αυτό το οποίο συμβολίζει ο Παρθενώνας και από την άλλη πλευρά, πρέπει να γυρίσουν διότι «χωρίς τα Γλυπτά αυτά ο Παρθενώνας δεν μπορεί να είναι για τον επισκέπτη αυτό το οποίο θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι για να διδάξει».

Να διδάξει, διευκρίνισε, κάτι το οποίο έχουμε πολύ περισσότερο ανάγκη σήμερα, στον σημερινό δύσκολο κόσμο από ποτέ. «Να διδάξει δηλαδή, τι σημαίνει η Δημοκρατία, η Ελευθερία, ο Άνθρωπος», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.