Την Παρασκευή είχε γενέθλια ο Κώστας Φορτούνης (έκλεισε τα 23 και τα γιόρτασε με δύο γκολ) και κέρασε τους συμπαίκτες του από την τούρτα που του έκοψαν στον Ολυμπιακό, αλλά αυτός που κερνούσε αβέρτα το Σάββατο ήταν ο Ιντέγε.

Βλέπετε ο 27χρονος Νιγηριανός στα δικά του γενέθλια το περασμένο Σάββατο (10 Οκτωβρίου) είχε πάρει ως δώρο διήμερο ρεπό –βοηθούμενος και από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων –και δεν έκοψε τούρτα.

Ετσι χρωστούσε ένα καλό κέρασμα στους συμπαίκτες του και διάλεξε τον καλύτερο τρόπο φτιάχνοντας φάσεις –έτοιμα γκολ (το ένα το πέτυχε ο Φορτούνης, το άλλο το έχασε ο Πάρντο), ενώ σκόραρε και ο ίδιος με εκπληκτικό τρόπο.

Στου Ρέντη, ο Ιντέγε νιώθει σαν να έχει ξαναγεννηθεί και λίγη ώρα μετά την ανακήρυξή του σε MVP του αγώνα το ξεκαθάρισε. «Χαίρομαι και πάλι το ποδόσφαιρο, πολύ απλά γιατί είμαι στο σωστό μέρος και στη σωστή ομάδα και όλοι με κάνουν να νιώθω πιο άνετα» τόνισε ο έμπειρος επιθετικός που αν και γιγαντόσωμος, είναι ταχύτατος και σίγουρα, βλέποντάς τον από τις εξέδρες του Γ. Καραϊσκάκης στον αγώνα με την ΑΕΚ ο άλλοτε ηγέτης του μπασκετικού Ολυμπιακού Ντέιβιντ Ρίβερς θα θυμήθηκε κάτι από τη μαγεία του δικού του γρήγορου παιχνιδιού.

Ο Ιντέγε ανοίγει διαδρόμους, τραβάει πάνω του σχεδόν όλη την αντίπαλη άμυνα και κάνει ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του.

Τη φάση του τρίτου γκολ (πάρε-βάλε στον Φορτούνη) ύστερα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια, την έχει κάνει πολλές φορές φέτος και μάλιστα κόντρα στα Γιάννινα από μια ανάλογη προσπάθεια είχε προέλθει του αυτογκόλ του Τζημόπουλου.

Αψογος επαγγελματίας και κυρίως εξαιρετικό παιδί ο Ιντέγε έχει κερδίσει όλο τον κόσμο στο Ρέντη και φυσικά τον προπονητή του, ο οποίος επιμένει σε αυτόν από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα ακόμα και όταν δεν έρχονταν τα γκολ, του μιλούσε και του έλεγε να μη στενοχωριέται και πως θα έρθουν και αυτά.

Εκεί που τον σκλάβωσε ήταν όταν τον έβαλε –από τραυματισμό –βασικό στην Τούμπα, δείχνοντας και πάλι ο Πορτογάλος πως αυτός είναι η βασική του επιλογή. Το γκολ που πέτυχε εκεί, ήταν αυτό που έλυσε τον Ιντέγε που πλέον είναι άλλος άνθρωπος, ευτυχισμένος και το δείχνει.

ΣΤΑΖΕΙ ΜΕΛΙ Ο ΣΙΛΒΑ. «Είναι τρομερό παιδί και εξαιρετικός παίκτης. Δουλεύει πάρα πολύ σκληρά και ήμουν σίγουρος πως θα πάρει μπροστά και στο σκοράρισμα. Πάνω απ’ όλα πρέπει να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο που με άκουσε και τον έφερε στον Πειραιά» είπε ο Μάρκο Σίλβα για τον Νιγηριανό για τον οποίο η διοίκηση του Ολυμπιακού ξόδεψε 6 εκατ. ευρώ, κάτι παραπάνω δηλαδή από το μισό κόστος όλων των παικτών της ΑΕΚ.

Το τελευταίο το αναφέρουμε για να μην πέφτουν οι ευθύνες μόνο στον πιστό στρατιώτη Τραϊανό Δέλλα, που ναι μεν ρίσκαρε με μια αλλαγή, αλλά ο πάγκος του ήταν έτσι και αλλιώς εξαιρετικά στεγνός από την αρχή της σεζόν.