Η διενέργεια δημοψηφίσματος για το Κυπριακό τον Μάρτιο δεν είναι εφικτή. Αυτή την άποψη διατυπώνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Ρεπόρτερ»

Ο Κύπριος πρόεδρος σημειώνει πως κατά τη γνώμη του δεν βλέπει να μπορεί να γίνει τον Μάρτιο δημοψήφισμα. Εκτός, ανέφερε, «εάν αλλάξουν άρδην τα δεδομένα». Τόνισε επίσης ότι υπάρχουν διαφορές στα ακανθώδη θέματα και ότι δεν είναι ο χρόνος που μετρά, αλλά η ουσία.

Ο κ.Αναστασιάδης υπογράμμισε πως τα πιιο δύσκολα θέματα στις διαπραγματεύσεις είναι το περιουσιακό, οι εδαφικές αναπροσαρμογές, οι εγγυήσεις και τα χρονοδιαγράμματα αποχώρησης των στρατευμάτων. Ο Κύπριος Πρόεδρος έκανε αναφορά και στο θέμα των βασικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των των εγγυήσεων, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δεν τις χρειάζεται. Όπως σημείωσε, μία αυξημένη παρουσία στρατευμάτων των Ηνωμένων Εθνών, θα μπορούσε να παρακολουθεί την υλοποίηση της λύσης και να αναλάβει την αστυνόμευση για μία περίοδο κάποιων χρόνων.