Γερμανός τουρίστας σκότωσε επιβλητικό ελέφαντα ηλικίας 50 και πλέον ετών, ο οποίος θεωρείται «εθνικός θησαυρός» στην Ζιμπάμπουε, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές. Ο ελέφαντας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια σαφάρι που οργανώθηκε τρεις μήνες μετά τον θάνατο του διασημότερου λιονταριού της χώρας, του Σέσιλ, από αμερικανό οδοντίατρο.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτός ο ελέφαντας, που ήταν μεγαλύτερος από 50 ετών, σκοτώθηκε σε περιοχή εκτός του εθνικού πάρκου του Γκοναρέζου (νότια Ζιμπάμπουε) από γερμανό τουρίστα» δήλωσε στο AFP ο πρόεδρος της ένωσης διοργανωτών σαφάρι της Ζιμπάμπουε, Εμανουέλ Φουντίρα.


Οι χαυλιόδοντες ζύγιζαν 54 κιλά.

Το θηλαστικό ήταν «τόσο μεγαλόσωμο που οι χαυλιόδοντές του άγγιζαν σχεδόν το έδαφος» ανέφερε.

«Δεν έχουμε ξαναδεί ένα ζώο τόσο επιβλητικό. Οπως το εμβληματικό λιοντάρι, ο Σέσιλ, αποτελούσε έναν εθνικό θησαυρό τον οποίο έπρεπε να προστατεύσουμε και όχι να σκοτώσουμε. Πρέπει να επιβάλουμε αυτοπειθαρχία και να θεωρούμε αυτά τα εμβληματικά ζώα ιερά» επισήμανε.

Ο ελέφαντας σκοτώθηκε ενώ είχε εισέλθει σε ιδιωτικό προστατευμένο χώρο που βρίσκεται πλησίον του Εθνικού Πάρκου του Γκοναρέζου, κοντά στα σύνορα με τη Νότιο Αφρική.

«Νιώθουμε αηδία. Δε μπορούμε να σκοτώνουμε ένα τόσο εμβληματικό ζώο» αντέδρασε ο Τζόνι Ροντρίγκες, εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης προάσπισης των ζώων Zimbabwe Conversation Task Force (ZCTF). Οι χαυλιόδοντες του ελέφαντα ζυγίζουν 54 κιλά, διευκρίνισε.

Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος τύπου των Εθνικών Πάρκων, Κάρολιν Ουασάγια, δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση.

Τρεις μήνες νωρίτερα, ο θάνατος στην Ζιμπάμπουε του Σέσιλ του λιονταριού είχε ξεσηκώσει παγκόσμια κατακραυγή.

(Φωτογραφία κάτω) Στο αυτί διακρίνεται η τρύπα από τη σφαίρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από