Στην επίσημη τελετή της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής στο Μιλάνο, όπου παρουσιάστηκε το «Σύμφωνο του Μιλάνο» για τη διατροφική πολιτική στις πόλεις και μίλησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, o γενικός διευθυντής του Food and Agriculture Organization του ΟΗΕ Ζοζέ Γκρατσιάνο ντα Σίλβα και ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, παρέστη και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο Γιώργος Καμίνης, συμμετέχει επίσης σε διήμερο συνέδριο, που διεξάγεται στην πόλη, για το ρόλο που διαδραματίζουν οι πόλεις στα διατροφικά ζητήματα και το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης EXPO Milano 2015 «Feedingthe planet Energy for Life».

Μιλώντας στο πλαίσιο της Επιτροπής των περιφερειών, ο δήμαρχος Αθηναίων περιέγραψε τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει η Αθήνα, λόγω της οικονομικής κρίσης, την τελευταία πενταετία, καθώς επίσης και την έξαρση του προσφυγικού κύματος.

Επίσης, στους τρόπους με τους οποίους ο δήμος Αθηναίων αντιμετωπίζει με επιτυχία αυτά τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, τόσο μέσα από τις δομές του όσο και μέσα από τη συνεργασία με φορείς της κοινωνίας των πολιτών και της αγοράς κ.α.

Ο Γιώργος Καμίνης συμμετείχε στη συνάντηση κορυφής των δημάρχων και συνυπέγραψε το ″Σύμφωνο του Μιλάνου″ για τη Διατροφική Πολιτική στις πόλεις.