Παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ), έκαναν την Πέμπτη φοιτητές-μέλη του «Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών».

Στη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Γρηγόρη Δημητριάδη, οι εκπρόσωποι των σπουδαστών ζήτησαν τη διαγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί από τον ΟΑΣΑ σε αναξιοπαθούντες επιβάτες, να μην υπάρξουν αυξήσεις στα εισιτήρια και να μην καταργηθούν τα μειωμένα εισιτήρια και οι κάρτες για τους φοιτητές.

Παράλληλα, εξέφρασαν στον κ. Δημητριάδη την πλήρη αντίθεσή τους με την πρότασή του για μετατροπή της παράνομης επιβίβασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς από πταίσμα σε πλημμέλημα.

Ο ίδιος πάντως, έκανε λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων του, σημειώνοντας πως «δεν επιδιώκουμε καμία σύλληψη και βασικό ζήτημα είναι να αντιμετωπιστεί το θέμα της εισιτηριοδιαφυγής».

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, είναι κάθετα αντίθετος προς την πρόταση αυτή, ενώ ήδη έχει προαναγγείλει την αντικατάσταση του κ. Δημητριάδη.