Από τη φράση του σερ Αλφ Ράμσεϊ «δεν αλλάζουμε φανέλες με τα ζώα» στο Μουντιάλ του 1966 μέχρι το γκολ με το Χέρι του Θεού του Ντιέγκο Μαραντόνα το 1986, οι ποδοσφαιρικές σχέσεις της Αγγλίας με την Αργεντινή έχουν περάσει από πολλά κύματα.

Το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε ο Ντιέγκο Μαραντόνα μετά το νικηφόρο παιχνίδι των Αλμπισελέστε επί των Λιονταριών στην Πόλη του Μεξικού, στο Μουντιάλ του 1986, είναι έναν συμπατριώτη του να τροφοδοτεί με παίκτες την Εθνική Αγγλίας.

Πρόκειται για τον προπονητή της Τότεναμ και μέχρι το καλοκαίρι του 2014 της Σαουθάμπτον, τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Ο 43 ετών Αργεντινός έχει αναδείξει τους εννέα από τους 16 τελευταίους ποδοσφαιριστές που έκαναν το ντεμπούτο τους με τη φανέλα των Λιονταριών.

Οταν το 2012 περνούσε τη Μάγχη προερχόμενος από την Εσπανιόλ κουβαλούσε τη φήμη του προπονητή που δουλεύει με νέους ποδοσφαιριστές. Κανείς ωστόσο δεν περίμενε τις διαστάσεις που θα είχε αυτή η έφεσή του.

Οκτώ μήνες αφότου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σαουθάμπτον άνοιξε την πόρτα της Εθνικής στον βετεράνο Ρίκι Λάμπερτ. Ακολούθησαν οι πιτσιρικάδες Λαλάνα, Τζέι Ροντρίγκες και Λιουκ Σο, τον οποίο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε τον πιο ακριβό νεαρό παίκτη στον κόσμο, ώσπου απέκτησε το καλοκαίρι τον Μαρσιάλ.

Παιδιά του Ποτσετίνο είναι επίσης οι Κάλουμ Τσέιμπερς, Ναθάνιελ Κλάιν και βέβαια το αυριανό μεγάλο αστέρι του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Χάρι Κέιν. Οι Ράιαν Μέισον και Ντέλε Αλι είναι οι δύο τελευταίοι που έγιναν Λιοντάρια. Και έπεται συνέχεια..