Πόσες ευκαιρίες παρουσιάζονται στη ζωή του ανθρώπου; Ερώτημα ρητορικό αλλά ουσιώδες για την εξέλιξή μας. Ο Homo sapiens διαθέτει αναπτυγμένη διανοητική ικανότητα, η οποία ωστόσο έχει διαβαθμίσεις για καθέναν ξεχωριστά. Κάποιοι βλέπουν την ευκαιρία ως ένα δώρο του πεπρωμένου, όπως κάποτε θεωρούσαν την αστραπή σημάδι του Δία.

Για άλλους η ευκαιρία είναι το αποτέλεσμα των συνθηκών που δημιουργούν οι ίδιοι και η πιθανότητα να την εκμεταλλευτούν είναι πολύ μεγαλύτερη.

Στον μισό αιώνα που ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ασχολείται με το ποδόσφαιρο, δεν συνάντησε λευκοφορεμένες νεάνιδες που περιφέρονταν ως ευκαιρίες έτοιμες να τις σφιχταγκαλιάσει. Αντίθετα βρέθηκε αντιμέτωπος με βρώμικους αντιπάλους, βραδύνοες οπαδούς και συνθήματα σε τοίχους που μέχρι σήμερα τον πληγώνουν.

Ουδέποτε εξέπεμψε το ποδοσφαιρικό ύφος της φραπεδιάς και πάντοτε προσάρμοζε αντίβαρα στην ουτοπία που δημιουργούσαν οι άλλοι γι’ αυτόν.

Οι λυρικές φωνές της ελληνικής ομοσπονδίας προσκαλούν στον ποδοσφαιρικό επαρχιωτισμό μας δόγηδες, όταν μπροστά τους έχουν έναν πρίγκιπα.

Εναν ποδοσφαιράνθρωπο που γνωρίζει την ψυχοσύνθεση του έλληνα παίκτη σαν το εσωτερικό μέρος της παλάμης του.

Σε μια συνέντευξή του πέρυσι τέτοιες ημέρες ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ δήλωνε σε συνέντευξη πως «υπήρξαν προτάσεις τα προηγούμενα χρόνια από την ΕΠΟ αλλά καλύτερα που έγινε έτσι». Οποιος δεν διαπιστώνει πίκρα στα λόγια του δεν μπορεί να δει το είδωλό του στον καθρέφτη.