Ο αρχηγός του Μετώπου Αλ Νόσρα της Συρίας, που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα, παρότρυνε μαχητές να κλιμακώσουν τις επιθέσεις των εναντίον βάσεων των αλαουιτών, της μειονότητας στην οποία ανήκει ο πρόεδρος της Συρίας Μπάσαρ Αλ Ασαντ, σε αντίποινα για αυτό που ονόμασε αδιάκριτη σφαγή σουνιτών από τους εισβολείς Ρώσους.

Στο μαγνητοφωνημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube, ο Μοχάμαντ Αλ Γκολάνι είπε ότι η εισβολή της Ρωσίας από την περασμένη εβδομάδα στόχευε να σώσει την κυβέρνηση του Ασαντ από την κατάρρευση αλλά θα αποτύχει, όπως απέτυχε και η προηγούμενη στρατιωτική βοήθεια από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την κλιμάκωση της μάχης και από το να χτυπηθούν πόλεις και χωριά των αλαουιτών στην Λαττάκεια, και καλώ όλες τις πλευρές (...) να χτυπούν τα χωριά καθημερινά με εκατοντάδες πυραύλους, όπως κάνουν στις πόλεις και τα χωριά των σουνιτών», είπε ο Γκολάνι.

Ο ηγέτης της Αλ Νόσρα περιέγραψε τη ρωσική παρέμβαση ως νέα χριστιανική σταυροφορία από την ανατολή που θα αποτύχαινε και είπε ότι έγινε μετά από «μια σειρά νικών από τους μουζαχεντίν» οι οποίες απείλησαν την ηγεσία του Ασαντ.

«Ο πόλεμος στην Χαμ (Συρία) θα κάνει τους Ρώσους να ξεχάσουν την φρίκη όσων αντιμετώπισαν στο Αφγανιστάν. Η νέα ρωσική εισβολή είναι η τελευταία σαΐτα στο οπλοστάσιο των εχθρών των μουσουλμάνων και των εχθρών της Συρίας», ανέφερε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από