Το χρονοδιάγραμμα των διοικούντων την ΕΠΟ για την πρόσληψη νέου ομοσπονδιακού τεχνικού έπεσε αρκετά έξω. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης είχε θέσει ως deadline για την εξεύρεση του διαδόχου τού Σέρχιο Μαρκαριάν τον περασμένο Σεπτέμβριο, προκειμένου ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής να είχε την ευκαιρία να μάθει τους παίκτες και την ομάδα του στα δύο παιχνίδια με τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουγγαρία. Ο εκλεκτός δεν βρέθηκε παρά τα τουλάχιστον οκτώ ραντεβού που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας με υποψήφιους κόουτς και τα περισσότερα από 30 βιογραφικά που εστάλησαν στα γραφεία της ΕΠΟ. Μολονότι ο Γερμανός Μπερντ Σούστερ πέρασε το κατώφλι της ομοσπονδίας, καθώς προκρίθηκε ως ο νέος Ρεχάγκελ, εν τέλει αποχώρησε άρον άρον καθώς η συμφωνία χάλασε λίγα λεπτά πριν από τις τελικές υπογραφές λόγω διαφωνιών για τους συνεργάτες του αποκαλούμενου Ξανθού Αγγέλου. Κάπως έτσι η Γαλανόλευκη ξέμεινε με τον υπηρεσιακό Κώστα Τσάνα στο τιμόνι και στα δύο τελευταία παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Euro 2016.

Η αναζήτηση για τον… special one που θα ξαναβάλει την Εθνική στον δρόμο των επιτυχιών συνεχίζεται από τη διοίκηση της ΕΠΟ, που πλέον βιάζεται να τον έχει βρει μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Ο Γκιρτζίκης λίγο μετά την προχθεσινή νίκη της Εθνικής επί της Ουγγαρίας (4-3) τόνισε ότι στο εκτός έδρας φιλικό με το Λουξεμβούργο στις 13 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει προσληφθεί ο νέος κόουτς, ο οποίος θα έχει μπροστά του έντεκα μήνες για να χτίσει την ομάδα που θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018.

Ηδη αμέσως μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον Σούστερ ο πρόεδρος της ΕΠΟ άρχισε νέο κύκλο επαφών με υποψήφιους προπονητές που προέρχονται κυρίως από την ποδοσφαιρική αγορά της Κεντρικής Ευρώπης. Μάλιστα είναι πιθανό στο αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο, που έχει ως θέμα τους διεθνείς διαιτητές, να ενημερώσει τα μέλη και για τα αποτελέσματα των ραντεβού που πραγματοποίησε στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα, για τα οποία όμως δεν διέρρευσε το παραμικρό από την Ομοσπονδία. Πάντως η περίπτωση του Σούστερ «κάηκε» δεδομένης και της δημόσιας δήλωσης του Γκιρτζίκη για «προπονητές που τους σέρνουν από τη μύτη οι μάνατζερ» –προηγουμένως άφησε αιχμές και για τον έλληνα ατζέντη του, όπως επίσης και του πρώην τεχνικού της Βέρντερ Βρέμης Τόμας Σάαφ, ο οποίος αρνήθηκε την πρόταση της ΕΠΟ.