Να σταματήσει να χρησιμοποιεί στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του το τραγούδι «Dream On» απαίτησε μέσω των δικηγόρων του από τον Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο τραγουδιστής των Aerosmith Στίβεν Τάιλερ.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι ο Τραμπ δεν έχει λάβει την άδεια να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο τραγούδι, ή οποιοδήποτε άλλο του Τάιλερ, και με το να ακούγεται το Dream On στις συγκεντρώσεις δίνεται λανθασμένα η εντύπωση ότι ο τραγουδιστής σχετίζεται ή στηρίζει την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Τάιλερ είναι γνωστός υποστηρικτής των Ρεπουμπλικάνων και είχε παραβρεθεί στο πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων για το χρίσμα, τον περασμένο Αύγουστο. Όπως είπε η δικηγόρος του Ντίνα ΛαΠολτ, το θέμα δεν είναι πολιτικό ούτε προσωπικό, αλλά έχει σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα.

Αρνητική στάση απέναντι στον πολυεκατομμυριούχο υποψήφιο κρατούν κι άλλοι καλλιτέχνες. Ο Μάικλ Στάιπ των R.E.M. τού απαγόρευσε τη χρήση του It’s the End of the World as We Know It., ενώ αντίστοιχη ήταν η αντίδραση και του Νιλ Γιανγκ για το τραγούδι Rockin’ in the Free World.

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ένας τραγουδιστής ή ένα συγκρότημα ζητούν από έναν υποψήφιο να σταματήσει να χρησιμοποιεί τραγούδια τους. Το πλέον γνωστό περιστατικό σημειώθηκε το 1984, όταν ο Μπρους Σπρίνγκστιν αρνήθηκε να επιτρέψει στον Ρόναλντ Ρίγκαν να χρησιμοποιήσει το κορυφαίο «Born in the USA».