Η σπασμένη μπασκέτα

Αυτό που έγινε χθες το βράδυ στο Παλέ δεν έχει προηγούμενο. Στην έδρα του Αρη, μια μπασκέτα προσγειώθηκε στο παρκέ λες και την κατεδάφισε γερανός! Δεν επρόκειτο όμως περί αυτού. Ο Χάγκινς έκανε κάρφωμα, κρεμάστηκε εντυπωσιακά μεν, αλλά όχι για να δημιουργήσει τέτοια αναστάτωση και προσωρινή διακοπή του αγώνα μεγάλης χρονικής διάρκειας. Ούτε είδαμε για πρώτη φορά ανάλογο κάρφωμα από αμερικανό σέντερ. Κατά συνέπεια, υφίσταται σοβαρό θέμα. Ή μια βίδα ήταν έτοιμη να φύγει από τη στεφάνη ή η μπασκέτα δεν είχε τοποθετηθεί στέρεα στο έδαφος. Οπως και να ‘χει, οι αρμόδιοι οφείλουν να το δουν, να εξετάσουν αν υπάρχουν ευθύνες και από ποιους και φυσικά να ξεσκονίσουν το πρόβλημα. Γιατί, μην ξεχνάμε, εντός διημέρου αρχίζει το πρωτάθλημα του μπάσκετ και όλο και κάποιος θα θελήσει να καρφώσει με μανία ενθουσιάζοντας το πλήθος. Δεν είναι ώρα να παίζουμε με την ασφάλεια των αθλητών.

Τα ελληνικά ταλέντα

Δεν είναι ότι έχουμε εμμονή με τα ελληνικά ταλέντα. Αλλά υπάρχει εμμονή να μη χάνονται οι ποδοσφαιριστές που αξίζει να παίρνουν ευκαιρίες με βάση την αξία ή τις προοπτικές τους. Χθες, ο «Γκάρντιαν» συμπεριέλαβε τον Λημνιό του Ατρομήτου στα 50 καλύτερα ταλέντα που θα λάμψουν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα τα προσεχή χρόνια. Ναι, φυσικά υφίσταται το υποκειμενικό στοιχείο, καθόσον ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για την εξέλιξη οποιουδήποτε παίκτη, ειδικά αν μιλάμε για νεαρά και άρα ακατέργαστα παιδιά. Ωστόσο, τι ακριβώς κάνει ο Ατρόμητος με τον νεαρό επιθετικό του; Πώς κινείται μια ομάδα που όντως έχει καλές και αποδοτικές ακαδημίες; Επί του παρόντος ο Λημνιός, παίκτης με παρουσία και γκολ στις μικρές εθνικές ομάδες, δεν έχει βρει θέση ούτε στη 18άδα στις πρώτες έξι αγωνιστικές. Αν και για την περίπτωσή του έχουν δείξει ενδιαφέρον ατζέντηδες και ξένες ομάδες, στο Περιστέρι αποφεύγουν να του δίνουν ευκαιρίες. Ισως να φταίει η δύσκολη αρχή, ίσως πάλι να προηγούνται άλλοι στην (αγωνιστική) επετηρίδα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον Μπάρκα, έναν γκολκίπερ με λαμπρό μέλλον, όπως ομολογούν αρκετοί. Κάποτε όμως πρέπει να ανοίξουμε την πόρτα σε όσους μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια το αύριο.

Ο Μπερμπάτοφ και η γκρίνια

Θέμα για ταραγμένες σχέσεις του βούλγαρου διεθνούς με τον Τούντορ σήκωσε ιστοσελίδα της Βουλγαρίας. Στο παρελθόν, είχε βγει προς τα έξω πως στη σύζυγο του άσου του ΠΑΟΚ δεν αρέσει η Θεσσαλονίκη. Είναι προφανές ότι τα φώτα πέφτουν πάνω στον Μπερμπάτοφ, ενώ οι συμπατριώτες του ρεπόρτερ δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις με τον παίκτη.

Πειραιάς

Για δεύτερη χρονιά διοργανώνει το street relays. Πρόκειται για δρομικό event, μια σκυταλοδρομία με συμμετοχή πολιτών που έχουν όχι μόνο τη δυνατότητα να αθληθούν, αλλά και να περιδιαβούν στους δρόμους του Πειραιά. Τούτη τη χρονιά – όπως εξήγησε χθες ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης – η όλη εκδήλωση θα γίνει δίπλα στη θάλασσα, στο Πασαλιμάνι. Καλή ευκαιρία μοιάζει για όσους θέλουν να δοκιμάσουν δυνάμεις και να φτιάξουν τη διάθεσή τους.