Η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και του κόμματός της έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο εξαιτίας του τρόπου που διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, ενώ αντίθετα φαίνεται να αυξάνονται τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa εμφανίζει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) να κερδίζει το 39% στην πρόθεση ψήφου, σημειώνοντας πτώση μίας μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και 2,5 μονάδων σε σχέση με το ποσοστό του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές πριν δύο χρόνια.

Αντίθετα το AfD κέρδισε δύο μονάδες την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας το 7% για πρώτη φορά φέτος.
Ο επικεφαλής του ινστιτούτου Forsa Μάνφρεντ Γκίλνερ επεσήμανε ότι το CDU χάνει τους υποστηρικτές του κυρίως στην ανατολική Γερμανία, ενώ και το αδελφό του κόμμα της Βαυαρίας, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), σημειώνει μεγάλη πτώση.

«Οι επιθέσεις του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ εναντίον της καγκελαρίου οδηγούν τους ψηφοφόρους στη δεξιά πτέρυγα του CSU και το AfD», εξήγησε.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό κέρδισαν μία μονάδα και έφτασαν το 25%, ενώ οι Πράσινοι και το Die Linke σημείωσαν πτώση μίας μονάδας πέφτοντας στο 9%. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) παρέμειναν σταθεροί στο 5%.

Εξάλλου και η δημοτικότητα της ίδιας της Μέρκελ σημειώνει πτώση 2 μονάδων στο 47%, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει φέτος.

Ο Γκίλνερ επεσήμανε όμως ότι παρότι η Μέρκελ έχει χάσει 9 μονάδες τις τελευταίες 10 εβδομάδες παραμένει πιο δημοφιλής από τους προκατόχους της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από