Την απλούστευση του νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις (fast track) για την προσέλκυση ξένων επενδυτών προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι θα δοθεί έμφαση σε παράγοντες που δεν απαιτούνται χρήματα ώστε να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα.

«Θα ακολουθήσουμε μία πολιτική η οποία φέρνει σε επαφή τη χώρα μας με τις επιχειρήσεις στον χώρο που βρίσκονται, επισκεπτόμενοι τις χώρες τους και όχι οργανώνοντας διάφορες φιέστες, όπου παρουσιάζουμε την Ελλάδα με τα οικονομικά της στοιχεία» τόνισε, ενημερώνοντας πως υπάρχουν ήδη 35 μελέτες από 35 επιτυχημένες περιπτώσεις, που έχουν σχέση με το εξαγωγικό εμπόριο και τις ξένες επενδύσεις και από εκεί «θα αντιγράψουμε διάφορες πρακτικές που θα μας φανούν πάρα πολύ χρήσιμες».

«Θα επιδιώξουμε έτσι ώστε στον επενδυτικό νόμο, όπου κι εμείς συμμετέχουμε και ετοιμάζουμε να στείλουμε τις παρατηρήσεις, να βελτιώσουμε τον χρόνο έγκρισης μιας ξένης επένδυσης. Από εκεί και πέρα, μπορούμε να δώσουμε διάφορα άλλα κίνητρα τα οποία τα έχουμε στα χέρια μας» πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών προανήγγειλε την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και στο πλαίσιο των πολιτικών εξωστρέφειας της χώρας δεν περιλαμβάνονται μόνο χρήματα, επενδύσεις και εξαγωγές, αλλά και πολιτισμός.

Όπως είπε, υπάρχει η σκέψη ένα νησί, το οποίο μια ερευνητική ομάδα έχει ονομάσει ως «νησί της τέχνης και της φιλοσοφίας», να μετατραπεί σε ένα θερινό Νταβός, όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν όλα εκείνα τα κράτη, τα οποία θέλουν να κτίσουν ένα οίκημα στην περιοχή, έτσι ώστε να εξυπηρετούν το συνεδριακό τουρισμό τους και όχι μόνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από