«Εγώ μπορώ να μεγαλώσω την ΝΔ, να ξαναφέρω αυτούς που έφυγαν, χωρίς να χάσω και τον παραδοσιακό της ψηφοφόρο» δήλωσε την Τετάρτη ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι το πρόβλημα της ΝΔ πρέπει να λυθεί τώρα.

«Δεν έχουμε περιθώρια για μεταβατικές λύσεις, ο κ. Τσίπρας δεν θα αντέξει στην εξουσία. Η ΝΔ πρέπει να κάνει πολύ σκληρή αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ και υποσχέθηκε ότι «εγώ ο ίδιος θα κάνω τη ζωή του κ. Τσίπρα δύσκολη. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να πατάει σε δύο βάρκες».

Σε σχέση με το νόμο Κατρούγκαλου ο Κυρ.Μητσοτάκης ανέφερε: «Εμείς νέους φόρους δεν πρόκειται να ψηφίσουμε για να προσλαμβάνει πίσω ο κ. Κατρούγκαλος τους προσωπικούς του πελάτες. Με τον νόμο Κατρούγκαλου επέστρεψαν κατηγορούμενοι παιδεραστές. Τον κ. Κατρούγκαλο τον αντάμειψε ο κ. Τσίπρας».

Όσον αφορά στο θέμα των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών στην ψηφοφορία, θέτοντας ως όριο τις 400.000 συμμετοχές. «Αν στο ΠΑΣΟΚ ψήφισαν 70.000 άνθρωποι σε μας πρέπει να έρθουν 400.000, αλλιώς θα αφήσουν το κόμμα σε μηχανισμούς» είπε.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι στις 50 υπογραφές της υποψηφιότητάς του δεν υπάρχει κανένας συνδικαλιστής και προσέθεσε σε σχέση με το θέμα της ΔΕΗ: «Εγώ λέω ‘ναι’ στη μικρή ΔΕΗ και να χρηματοδοτούμε με τα έσοδα το ταμείο της ΔΕΗ. Εξακόσια εκατομμύρια δίνουμε κάθε χρόνο για το ταμείο της ΔΕΗ. Μου έλεγαν προεκλογικά ‘μη μιλάς για τη ΔΕΗ γιατί θα χάσουμε του συνδικαλιστές’».

«Η μήτρα του λαϊκισμού, όπως διαμορφώθηκε το ’80 από το τότε ΠΑΣΟΚ, επηρέασε εν μέρει και τη ΝΔ κι εμείς πρέπει να πάρουμε διαζύγιο από αυτόν τον λαϊκισμό» συμπλήρωσε.