Τέσσερις ρουμάνοι ιερείς, ηλικίας 44, 41, 33 και 21 ετών, κι άλλος ένας 26χρονος ομοεθνής τους είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες της κλοπής του ιερού λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων, το μεσημέρι της Τρίτης.

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στα Καλάβρυτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου.

Όπως προέκυψε, επισκέφθηκαν με τουριστικό λεωφορείο τη μονή, ως μέλη γκρουπ προσκυνητών, που αποτελούνταν από συνολικά 56 Ρουμάνους.

Κατά την ξενάγησή τους στον χώρο όπου εκτίθενται τα ιερά λείψανα, ο 21χρονος ιερέας, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι υπόλοιποι τέσσερις συνεργοί του απασχολούσαν σκόπιμα τον υπεύθυνο της μονής, παραβίασε με αιχμηρό αντικείμενο (νυχοκόπτη) την προθήκη όπου φυλάσσονταν το ιερό λείψανο-αριστερό χέρι του Αγίου Χαραλάμπους και το έκλεψε.

Το παρέδωσε στον 26χρονο συνεργό του, ο οποίος το έκρυψε στα ρούχα του και από κοινού αποχώρησαν προς τον χώρο στάθμευσης του λεωφορείου που τους μετέφερε.

Οι δράστες απέκρυψαν αρχικά το λείψανο εντός του λεωφορείου. Στη συνέχεια το μετέφεραν σε δύσβατη θαμνώδη περιοχή, σε κοντινή απόσταση από τον δρόμο που οδηγεί στη μονή και τον χώρο στάθμευσης του λεωφορείου.

Μετά από την καταγγελία της κλοπής από τον ηγούμενο της μονής, το λεωφορείο που μετέφερε τους προσκυνητές ακινητοποιήθηκε άμεσα, όλοι ανακρίθηκαν και ακολούθησε η σύλληψη των δραστών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τελικά το ιερό λείψανο, το οποίο θα αποδοθεί την Τετάρτη στον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.