Ανδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Θουριγγίας, στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας, ανακάλυψαν τη σορό ενός πρόσφυγα από την Ερυθραία έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εστία φιλοξενίας προσφύγων, μετέδωσε τη Δευτέρα το βράδυ το τοπικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο MDR, προσθέτοντας ότι τα αίτιά της φωτιάς δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Οι πυροσβέστες επενέβησαν σε ένα διαμέρισμα «γεμάτο καπνό» στην εστία, στην πόλη Ζάαφελντ. Εκεί ανακάλυψαν το πτώμα. «Η αστυνομία δεν είχε αναφέρει ως το βράδυ πώς επήλθε ο θάνατος. Η αιτία της πυρκαγιάς είναι επίσης ακόμη απροσδιόριστη», σύμφωνα με τον ίδιο τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Στη Γερμανία, ειδικά στην ανατολική, σημειώνεται αναζωπύρωση των επιθέσεων εναντίον κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων λόγω της μαζικής έλευσης ανθρώπων στην χώρα από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία.

Μέχρι σήμερα δεν είχε σημειωθεί κανένας θάνατος. Πυρκαγιές από ατύχημα έχουν επίσης εκδηλωθεί σε πολλά κέντρα υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από