Το ημερολόγιο έδειχνε 5 Αυγούστου 2007, όταν το νήμα της ζωής κόπηκε άδοξα για τους Γιάννη και Δήμητρα Καλμαντή, σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ τα τρία παιδιά τους, ο 5χρονος τότε Δημήτρης και οι δύο αδερφές του, Μαρία και Νικολέτα, που εκείνη την εποχή ήταν 6 και 11 ετών αντίστοιχα, γλίτωσαν σαν από θαύμα.

Από τότε, φύλακας-άγγελος για τα τρία ανήλικα παιδιά αποδείχθηκε η μητέρα του 39χρονου ηλεκτρολόγου, η Δήμητρα Καλμαντή. Μέσα από άπειρες δυσκολίες μεγαλώνει μέχρι και σήμερα τα τρία εγγόνια της, παρότι η μοίρα τής έπαιξε ένα τόσο άσχημο παιχνίδι.

Η ιστορία των τριών παιδιών είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η γιαγιά τους βρισκόταν τότε στο ενοίκιο και με την πενιχρή σύνταξή της αδυνατούσε να αντεπεξέλθει στην ανατροφή των εγγονιών της. Το πρόβλημα της στέγης λύθηκε στις αρχές του 2008, όταν και παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας διαμέρισμα 93 τ.μ. στην Νέα Ιωνία του Βόλου, το οποίο παραδόθηκε στην οικογένεια Καλμαντή σε ειδική εκδήλωση από τα στελέχη του ΟΕΚ.

Επτά χρόνια αργότερα, ένα καινούριο δισεπίλυτο πρόβλημα δείχνει πως περιμένει την 79χρονη, πλέον, γυναίκα: «Την ημέρα εκείνη που πήρα στα χέρια μου το κλειδί του σπιτιού, είχα ρωτήσει εάν θα έπρεπε να πληρώσουμε κάτι στο μέλλον και μου είχαν ξεκαθαρίσει πως επρόκειτο για δωρεά, παρότι τόσα χρόνια πληρώναμε χαράτσια και φόρους για μία ιδιοκτησία που δεν μας ανήκε. Ωστόσο, πριν από τρεισήμισι μήνες που ο ΟΑΕΔ συνέταξε το παραχωρητήριο για τον οριστικό τίτλο μεταβίβασης του ακινήτου στα παιδιά, προέκυψε πως μας ζητούν να πληρώσουμε τίμημα 130.000 ευρώ. Στο παραχωρητήριο η μηνιαία δόση ανέρχεται σε 430 ευρώ, όταν 600 ευρώ είναι όλη κι όλη η σύνταξή μου από το ΙΚΑ για να ζήσουμε τέσσερα άτομα».

Η αγανάκτηση πνίγει την κ. Δήμητρα Καλμαντή, η οποία με πόνο ψυχής συμπληρώνει: «Στις 18 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβάλλουμε την 1η δόση. Πού θα τα βρούμε τα χρήματα; Κι εάν δεν πληρώσω, που εκ των πραγμάτων αδυνατώ, τι θα συμβεί; Θα μας πετάξουν στο δρόμο; Η Ελλάδα βούλιαξε από τα χρέη και το κράτος έβαλε στο στόχαστρο τρία ορφανά; Αυτά τα πράγματα ούτε ο Θεός δεν τα θέλει».

Αν και η κατάσταση δείχνει πως περιπλέχθηκε, η γιαγιά των παιδιών δεν φαίνεται διατεθειμένη να εγκαταλείψει την προσπάθεια για την εύρεση λύσης στο πρόβλημα που προέκυψε:

«Αγωνίζομαι χρόνια για τα εγγόνια μου, αφού σημαίνουν τα πάντα για μένα. Είναι όλη μου η ζωή. Δεν το έβαλα ποτέ κάτω για εκείνα, ούτε θα το κάνω τώρα. Ομως έφτασα 79 χρόνων. Πόσο θα αντέξω για να τα φροντίζω; Σαν να μη μου έφτανε ο πόνος για το τραγικό τέλος του γιου μου και της νύφης μου, που είναι σαν ένα καρφί μέσα στην καρδιά μου, τώρα έχω και το πρόβλημα με το σπίτι. Από την πλευρά μου θα παλέψω με όλες τις δυνάμεις μου για να βρω μία λύση, αλλά την ίδια στιγμή απευθύνω έκκληση προς πάσα κατεύθυνση να μας βοηθήσουν, αφού υπάρχει κίνδυνος να μείνουμε άστεγοι...».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από