Τρικυμία αντιδράσεων από τον ιατρικό κόσμο έχει προκαλέσει η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών να καθιερώσει την χρήση πιστωτικής κάρτας για την πληρωμή των ιατρικών εξετάσεων.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι το μέτρο αυτό δεν θα συμβάλλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, σημειώνοντας ότι η ιατρική εξέταση είναι παροχή υπηρεσίας και όχι προϊόν και συνεπώς δεν μπορεί να ελεγχθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΙΣΑ), στην οποία επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η συναλλαγή με πιστωτική κάρτα «θα αποτελέσει μια ακόμα σημαντική επιβάρυνση για τον επαγγελματία της υγείας που θα πρέπει να πληρώσει την προμήθεια του 2% στις τράπεζες καθώς και το κόστος αγοράς του μηχανήματος. Οι ιδιώτες γιατροί που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά θα πρέπει να υποστούν την επιβάρυνση ή θα εξαναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στον ασθενή».

Επιπλέον, οι γιατροί επισημαίνουν ότι μεγάλη μερίδα των ασθενών είναι ηλικιωμένοι και συνεπώς δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτόν το τρόπο συναλλαγών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από