Στο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου μεταφέρθηκαν περισσότεροι από 1.300 πρόσφυγες και μετανάστες από τηνπλατεία Βικτωρίας.

Η μεταφορά έγινε με ειδικά δρομολόγια που πραγματοποίησαν 5 διπλά λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Την ίδια ώρα συνεργεία του δήμου Αθηναίων καθάρισαν την πλατεία.

Αυτή την ώρα η οδός Γ’ Σεπτεμβρίου έχει δοθεί στην κυκλοφορία, ωστόσο τα μέλη του ΚΕΕΡΦΑ , οι κάτοικοι και οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή.

Τη μεταφορά επέβλεπε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε την εικόνα στην πλατεία «άθλια» και συμπλήρωσε: «Έχω πει επανειλημμένα ότι η προσπάθειά μας είναι να αποφορτίσουμε τον ντόπιο πληθυσμό από τα βάρη που δημιουργεί το προσφυγικό ρεύμα ώστε και ο πληθυσμός να κρατήσει την αλληλέγγυα στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα και οι πρόσφυγες να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης»

Η προσωρινή στέγαση των προσφύγων στο Γαλάτσι, γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου να βρει «ένα σύστημα παράλληλων χώρων, ώστε όπου δημιουργείται πρόβλημα να αποφορτίζεται» όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός.

Τη δική τους συγκέντρωση πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζητούν να αδειάσει η πλατεία από πρόσφυγες και μετανάστες. «Είμαστε αλληλέγγυοι με τις ταλαίπωρες αυτές ψυχές. Θέλουμε να ζήσουν σαν άνθρωποι, αλλά και εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε. Εδώ διεξάγεται εμπόριο ανθρώπων και ναρκωτικών. Η πλατεία πρέπει να αδειάσει» δήλωσε ο δάσκαλος Μάριος Μιχαηλίδης.

Καταστηματάρχης της περιοχής ο οποίος διατηρεί καφετέρια στην πλατεία υποστήριξε, από την πλευρά του, ότι «τα καταστήματα έχουν καταστραφεί τελείως, ο τζίρος έχει πέσει κατά 90% και δεν έχουμε να πληρώσουμε τις δόσεις στο ΙΚΑ και τους μισθούς στους υπαλλήλους».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, για την κυβερνητική εξαγγελία περί αξιοποίησης στρατοπέδων για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων.

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Καμίνης, χαιρέτισε τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την παραχώρηση, από το υπουργείο Άμυνας, του στρατοπέδου Λιόση για τη φιλοξενία προσφύγων.

«Ικανοποίηση προκαλεί η δήλωση του κ. Μουζάλα ότι τελικά παραχωρείται στρατόπεδο στη Φυλή για τη φιλοξενία προσφύγων» σχολίασε ο δήμαρχος Αθηναίων, από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στο twitter και το Facebook.