O Εντουαρντ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τα μυστικά προγράμματα κατασκοπείας των ΗΠΑ, έκανε εντυπωσιακή είσοδο την Τρίτη στο Twitter και ο πρώτος λογαριασμός τον οποίο αποφάσισε να ακολουθήσει ήταν εκείνος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA).

«Με ακούτε τώρα; (Can you hear me now?)» έγραψε στο πρώτο μήνυμα που ανάρτησε γύρω στις 19.00 ώρα Ελλάδας, το οποίο αναπαρήχθη 25.000 φορές σε διάστημα μιας ώρας.

Τον λογαριασμό του, @Snowden, λίγα λεπτά μετά την εμφάνισή του ακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.

«Στο παρελθόν εργαζόμουν για την κυβέρνηση. Τώρα εργάζομαι για το κοινό» εξήγησε στο Twitter ο Σνόουντεν που δηλώνει ότι είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος «Freedom of the press».

Η διαδικτυακή εφημερίδα Intercept, διευθυντής της οποίας είναι ο Γκλεν Γκρίνγουολντ, δημοσιογράφος που τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ καθώς δημοσίευσε άρθρα βασισμένα στις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του λογαριασμού του πρώην συμβούλου της NSA.

«Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Μπεν Ουίζνερ, ο ίδιος ο Σνόουντεν θα διαχειρίζεται τον λογαριασμό του» έγραψε το The Intercept.

Είναι πάντως ειρωνικό το γεγονός ότι ο πρώτος και μοναδικός λογαριασμός που ακολουθεί μέχρι τώρα ο Εντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος παραμένει εξόριστος στην Μόσχα, είναι εκείνος της NSA (@NSAGov).