«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξουν οι διοικήσεις στους οργανισμούς» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή την ενέργεια της διοίκησης του ΟΑΣΑ να ζητήσει τη σύλληψη οδηγού που προσπάθησε να μεταφέρει με λεωφορείο πρόσφυγες σε ασφαλές καταφύγιο από τη βροχή.

Συγχαίροντας τον εργαζόμενο που πήρε την πρωτοβουλία να βοηθήσει τους πρόσφυγες, ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας «Στο Κόκκινο» σημείωσε για τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ: «Αντί να ενημερώσουν την πολιτική ηγεσία, ενημέρωσαν την αστυνομία για να συλλάβουν τον εργαζόμενο».

Και πρόσθεσε: «Σε όλο το διάστημα των διαπραγματεύσεων η διοίκηση του ΟΑΣΑ μιλούσε με την τρόικα και όχι με την κυβέρνηση. Αρνούνται να καταλάβουν ότι έχει αλλάξει η κυβέρνηση στη χώρα και υπάρχει πια μια άλλη αντίληψη για τους ανέργους, άλλη αντίληψη για τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται χωρίς "κεφαλοκηνυγούς", άλλη αντίληψη για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και την αντιμετώπισή τους».

«Προσπαθούν να μας δώσουν να καταλάβουμε ότι είναι ακόμη εκεί, δε θέλουν να φύγουν και δε θέλουν να αλλάξουν πολιτική αντίληψη. Εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξουν οι διοικήσεις στους οργανισμούς, γιατί μέσα από αυτούς μπορείς να ασκήσεις πολιτική» συνέχισε ο κ. Σπίρτζης.

Τόνισε, επίσης: «Την εβδομάδα μετά τα capital controls φάνηκε γιατί πρέπει να έχουμε δημόσιους οργανισμούς. Τότε οι δημόσιες συγκοινωνίες μετέφεραν δωρεάν τον κόσμο, τα ΕΛΤΑ μετέφεραν τις συντάξεις των ανθρώπων. Εμείς αυτό προσπαθούμε να εφαρμόσουμε, να έχουμε δημόσιους φορείς με μια άλλη πολιτική, δίπλα στην κοινωνία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από