Ουσιαστικές ενδείξεις ανάκαμψης καταγράφει η οικονομία σύμφωνα με την Ιταλική Ένωση Τραπεζών (Abi), η οποία αναφέρει ότι τους πρώτους οκτώ μήνες του 2015 αυξήθηκαν κατά 15,9% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 οι χρηματοδοτήσεις προς τους επιχειρηματίες, ενώ το ίδιο διάστημα η χορήγηση στεγαστικών δανείων σημείωσε πραγματική «έκρηξη».

Συγκεκριμένα, το πρώτο οκτάμηνο του έτους 78 ιταλικές μεγάλες τράπεζες, που αντιπροσωπεύουν το 80% της αγοράς, αύξησαν κατά 15,9% τις χρηματοδοτήσεις προς τους Ιταλούς επιχειρηματίες.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, η χορήγηση στεγαστικών δανείων σημείωσε πραγματική «έκρηξη», με αύξηση της τάξης του 86,1%, όπως σημειώνει και η εφημερίδα Corriere della Sera.

Από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Αύγουστο του 2015 χορηγήθηκαν στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους 28,920 δισ. ευρώ, ενώ κατά την ίδια περίοδο του 2014 το ανάλογο ποσό δεν ξεπερνούσε τα 15,543 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών, ποσοστό 48,3%, τους πρώτους οκτώ μήνες του χρόνου επέλεξαν στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από