Ανακοίνωση-απάντηση στην επιστολή του τέως προέδρου της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3 Γιάννη Μυλόπουλου προς τους εργαζόμενους του σταθμού εξέδωσε η ΕΡΤ στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ο Γιάννης Μυλόπουλος, παραβίασε θεσμικούς κανόνες που προσδιόριζαν τον ρόλο του ως προέδρου της Δ.Ε. της ΕΡΤ3, παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις.

Επίσης, η διοίκηση της ΕΡΤ χαρακτηρίζει «ανορθόδοξο» ο πρόεδρος δημόσιου τηλεοπτικού φορέα να συμμετέχει σε τηλεοπτικές συζητήσεις, πολλώ δε μάλλον να «πανηγυρίζει» για το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος μέσα από τις συχνότητες Μέσων των οποίων την αντικειμενικότητα υπερασπίζεται, καθώς και να παρεμβαίνει με άρθρο του, εκφράζοντας τις κομματικές του πεποιθήσεις δύο ημέρες πριν από την εκλογική διαδικασία.

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Μυλόπουλου όταν αυτός, παρά τις σχετικές συστάσεις, επέμενε στην ορθότητα των πράξεών του. Η διοίκηση της ΕΡΤ πιστεύει απολύτως στην ελευθερία της έκφρασης κάθε πολίτη, δικαίωμα που -ευλόγως και αυτονοήτως- περιορίζεται κατά την περίοδο άσκησης δημόσιων θεσμικών καθηκόντων. Υπαινιγμοί πως η διοίκηση της ΕΡΤ είναι ενεργούμενο κομμάτων ή εταιρειών είναι απαράδεκτοι και συκοφαντικοί» καταλήγει η ανακοίνωση.