Με το σύνθημα «Η ανάγνωση ως πολιτική πράξη» το 44ο Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο υποδέχεται το κοινό την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου σε μια γιορτή του βιβλίου που θα διαρκέσει ως τις 11 Οκτωβρίου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

«Είναι μια ευκαιρία να επανορίσουμε τις έννοιες της ανάγνωσης και της πράξης μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής και ως εκ τούτου και την ίδια την έννοια της πολιτικής. Τι σχέση έχει το διάβασμα με την ανάγνωση; Όταν διαβάζω ένα βιβλίο πράττω; Και πώς σημαίνεται η πράξη ή η απραξία μου μέσα στο πολιτικό περιβάλλον; Όχι σπάνια η πολιτική αντιμάχεται την ανάγνωση, γιατί με την ανάγνωση μεταφέρεται η γνώση και το πληροφορημένο άτομο είναι εχθρός της κακής πολιτικής», ανακοινώνουν οι διοργανωτές.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στις εξής θεματικές: Γλώσσα και πολιτική, Το βιβλίο σήμερα. Η δυναμική του έντυπου λόγου μπροστά στη δυναμική της εικόνας, Η πολιτική του ποιητικού λόγου. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συμπληρώνουν θέατρο, μουσική, παρουσιάσεις βιβλίων κτλ.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας θεσμός με ιστορία, δίνει την ευκαιρία σε όσους αγαπούν το βιβλίο, εκδότες – συγγραφείς – αναγνώστες, να συναντηθούν, να μοιραστούν ιδέες, εμπειρίες και συναισθήματα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι το 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου, με την συμπαράσταση όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την προβολή του βιβλίου, αλλά κυρίως με την ενεργό παρουσία των φίλων αναγνωστών, στους οποίους απευθύνεται το βιβλίο και ως εκ τούτου είναι οι κύριοι υποστηρικτές του, δεν θα αποτελέσει απλώς μια έκθεση, αλλά μια γιορτή πολιτισμού», υποστηρίζουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, οι οποίοι καλούν τους Αθηναίους να το επισκεφθούν.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

Πού και πότε:

Πού: Στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου

Διάρκεια: 25 Σεπτεμβρίου ως 11 Οκτωβρίου

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30, Παρασκευή & Σαββάτο: 18:00- 23:00, Κυριακή: 10:30-15:00 και 18:00-22:30.