Δύο υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που συμμετείχε σε παγκόσμια επιχείρηση και διεξήγαγε έρευνες σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Στο πλαίσιο αυτό, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου, 41 και 44 ετών, που συνελήφθησαν σε Ρόδο και Κεφαλονιά, αντίστοιχα, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και διέθεταν εκατοντάδες αρχεία-φωτογραφίες και βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, ταυτοποιήθηκαν οι δύο επίμαχες συνδέσεις Διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν στους δύο συλληφθέντες.

Κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβησαν ταυτόχρονα την Πέμπτη στα σπίτια των δύο ανδρών, όπου και επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή τους.

Στη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptops) και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, για παραβίαση των διατάξεων περί πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά τυχόν εμπλοκή και άλλων ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου.