Ογδόντα εκατομμύρια έχει εισπράξει μέχρι σήμερα το ελληνικό δημόσιοαπό τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ που βρέθηκαν στο στόχαστροτης Οικονομικού εισαγγελέα που συνεχίζει να … ξεσκονίζει τουςλογαριασμούς της επίμαχης λίστας.

Τα τελευταία χρόνια, όπως είναι γνωστό οι οικονομικοί εισαγγελείςΠαναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης με τη συνδρομή των αρμοδίωνυπηρεσιών του ΣΔΟΕ ελέγχουν μία προς μία όλες τις καταθέσεις πουαποτελούν μέρος της λίστας Λαγκάρντ.

Από τις συνολικά 2.062 εγγραφές ηλεκτρονικών αρχείων οι πρώτοι πουελέγχθηκαν , όπως είναι γνωστό οι συγγενείς του πρώην υπουργούΟικονομικού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων είχανδιαγραφεί από την αρχική λίστα που έφτασε στις ελληνικές αρχές.

Στη συνέχεια από τα υπόλοιπα 2.059 αρχεία ταυτοποιήθηκαν 1.725λογαριασμοί που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα ή σε εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο έλεγχος έχει ήδη ολοκληρωθεί για 170πρόσωπα. Και μέσα από αυτή τη διαδικασία το ελληνικό δημόσιο έχειεισπράξει περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 13.788.184 ευρώεισπράχθηκαν μέσω των ευνοϊκών διατάξεων του Νόμου Βαλαβάνη . Οιοφειλέτες προσήλθαν και υπήχθησαν στο νόμο ρυθμίζοντας συνολικές

οφειλέ ςπου ανέρχονταν σε 26.023.832 ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ανάλογος φορολογικός έλεγχος έχειπροχωρήσει για άλλες 350 περιπτώσεις , ενώ η έρευνα συνεχίζεταιμέχρι να περάσουν από το κόσκινο των αρχών όλοι οι καταθέτες και ναβγει ο τελικός λογαριασμός.