«Δεν τίθεται κανένα θέμα για τον Μάρκο Μπόλαρη«», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή αιτιάσεις που υπήρξαν για τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υψηλά ιστάμενες κομματικές πηγές ανέφεραν, με αφορμή ανακοίνωση του Τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του κ. Μπόλαρη, ότι αυτή δεν εκφράζει την επίσημη πολιτική του κόμματος και κατά συνέπεια, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, δεν τίθεται κανένα θέμα για τον κ. Μπόλαρη.

Για «αναλήθειες στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης» κάνει λόγο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, απαντώντας στην ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εμπλοκή του στο θέμα των οροθετικών γυναικών επί υπουργίας Λοβέρδου.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ο κ. Μπόλαρης υποστήριξε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στο συγκεκριμένο ζήτημα και υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση «έχει απόσταση και από την αλήθεια και από την ακρίβεια εκ των πραγμάτων».

«Στα υπουργεία λειτουργούμε με βάση το σύνταγμα και τους νόμους. Οι νόμοι ορίζουν ποιες είναι οι αρμοδιότητες του υπουργού και πώς πρέπει να λειτουργεί. Εδώ, λοιπόν, έκπληκτος είδα χτες μια ανακοίνωση, η οποία δεν έχει σχέση με τίποτα από όλα αυτά. Δηλαδή, αναφέρεται στην ευθύνη που έχει ο υφυπουργός, ο οποίος δεν είχε αρμοδιότητα για όσα έκανε ο υπουργός. Επειδή, όμως, ο υπουργός πήρε μια απόφαση η οποία καταγγέλθηκε, κατά την άποψη αυτών που εξέδωσαν την ανακοίνωση ευθύνεται ο υφυπουργός. Αυτά είναι ανήκουστα και απίστευτα πράγματα... Δεν μεταφέρω καμία ευθύνη», εξήγησε.

Μίλησε επίσης για σκοπιμότητες με άλλους στόχους, σημειώνοντας:

«Η ερώτηση είναι η εξής. Προτού βγάλεις μια ανακοίνωση, ασχολείσαι και μαθαίνεις πώς έχει το θέμα; Ούτε αρμοδιότητες είχα, ούτε καμία εμπλοκή στο θέμα και απορώ με πόση προχειρότητα μπορεί να χειριστεί κανείς ένα ζήτημα, το οποίο αφορά πραγματικά δικαιώματα και αυτών που είχαν εμπλακεί, αλλά και αυτών που καταγγέλλονται σήμερα με ανακρίβεια και αναλήθειες στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης...
Δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνω κάτι, γιατί δεν έχω καμία εμπλοκή. Με αυτά τα θέματα έχει ασχοληθεί η δικαιοσύνη κ.λπ.. Καμία εμπλοκή πουθενά... Δεν θα κάνω απολύτως τίποτα...
Τη θητεία μου στο υπουργείο την αντιλαμβάνομαι σαν υπηρεσία προς τον πολίτη και δίνω και καταθέτω τις δυνάμεις μου και την ψυχή μου. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τους συμπολίτες μου. Τις άλλες σκοπιμότητες που έχουν άλλους στόχους επίσης τις καταλαβαίνω και τις καταλαβαίνουν και οι πολίτες».

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα τόσο για τον κ. Δημήτρη Καμμένο όσο και για τον κ. Μάρκο Μπόλαρη, υπογραμμίζοντας ότι η υπουργοποίηση και των δύο «προσβάλλει ευθέως τα δικαιώματα, τις αξίες, τις πολιτικές μας αρχές και προτεραιότητες».

«Πρόσωπα με τέτοια στάση και απόψεις δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση, και πολύ περισσότερο της Αριστεράς», ανέφερε.

Συγκεκριμένα για τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη, επισήμανε ότι «ήταν υφυπουργός Υγείας το 2012, με υπουργό υγείας τον Α. Λοβέρδο, όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών - υπόθεση, βέβαια, που τότε καταγγέλλαμε με οργή».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από