Αν και λατρεύω την πρωτεΐνη στα μακαρόνια (μπέικον, σολομό, κιμά κ.λπ.) υπάρχουν χορτοφαγικές συνταγές που σε κάνουν να μην τα χορταίνεις. Η συγκεκριμένη είναι του σεφ Ανδρέα Σουρέ από το ιταλικό εστιατόριο il Postino.

Υλικά

3 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

15 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τριμμένη παρμεζάνα

Για την πέστο καπνιστής πιπεριάς Φλωρίνης

5 πιπεριές καμένες στη φλόγα (γκαζάκι) και ξεφλουδισμένες

10 γρ. κάπαρη

10γρ. πράσο

10γρ. κρεμμύδι φρέσκο

15γρ.κουκουναροσπορο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Ολα αυτά τα υλικά τα βάζουμε στο μπλέντερ και κάνουμε ένα πέστο πιπεριάς….

Οταν γίνει ανακατεύουμε 1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα.

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να ροδίσει… Σβήνουμε με 1 ποτήρι ζωμό λαχανικών. Βάζουμε αλάτι πιπέρι και προσθέτουμε το μαϊντανό. Αφήνουμε λίγο να δέσει και ρίχνουμε τα σπαγγέτι με λίγο από το νερό που τα βράσαμε…

Αφήνουμε να τραβήξουν τα ζυμαρικά τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας από το πέστο πιπεριάς…

Περιμένουμε να ανακατευτεί ομοιόμορφα χωρίς να το έχουμε στη φωτιά, διότι το πέστο χάνει τη γεύση αν μαγειρευτεί πολύ…

Σερβίρουμε και από πάνω τρίβουμε φλούδες πεκορίνο pepato. Δηλαδή με ολόκληρους κόκκους πιπέρι μέσα. Του δίνει σπιρτάδα!!!