Γεννητούρια εν πλω τα ξημερώματα της Τετάρτης μεσοπέλαγα στο πλοίο «Αριάδνη» της «Hellenic Seaways».

Ένα υγιέστατο αγοράκι έφερε στον κόσμο η νεαρή πρόσφυγας από τη Συρία Μίντια Οσό που ταξίδευε με τον σύζυγό της Αμπουλφατάχ Χαμέ προς τον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον ύπαρχο του πλοίου Νίκο Μπαλόπητο, μετά την αναχώρηση του καραβιού από τη Χίο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο ίδιος ειδοποιήθηκε ότι μια γυναίκα επιβάτης είναι ετοιμόγεννη. «Όταν έφτασα κοντά της, είχαν ήδη σπάσει τα νερά. Κάναμε ανακοίνωση για επιβάτη γιατρό, αλλά δεν υπήρχε. Ευτυχώς ταξίδευε μια νοσηλεύτρια, η Μαρία Μακρυμανωλάκη, που βοήθησε στη γέννα. Ο τοκετός έγινε τελικά στο ιατρείο του ‘Αριάδνη’, παρουσία και του πλοιάρχου μας Γιώργου Αρβανίτη και μιας δόκιμης σπουδάστριας καταστρώματος. Όλα πήγαν καλά και πολύ γρήγορα, στις 01.40 η γυναίκα είχε γεννήσει! Σαν χαμένοι ήταν και οι δυο γονείς, ήταν και πολύ κουρασμένοι βέβαια, τόσο δρόμο έκαναν για να φτάσουν από την Τουρκία στη Μυτιλήνη» περιγράφει ο κ. Μπαλόπητος.

Το πλοίο επέστρεψε στη Χίο, όπου και αποβίβασε το ζευγάρι και το μωρό τους, που τώρα είναι υπό ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο του νησιού.